Autor Wątek: I Świętokrzyski Ultramaraton - 16.07.2016  (Przeczytany 4415 razy)

Offline Mężczyzna wietrznie_młody

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 28.12.2015
« Ostatnia zmiana: 12 Sty 2016, 11:37 wietrznie_młody »

Offline Mężczyzna KiESWY

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 27.05.2012
A co myślicie o takim obejściu Końskich?
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=szbuexmjvvsbaxza

Zaznaczyłem punkt, który należy sprawdzić; być może taki przejazd "uprości" przebieg pętli.

RDK

• Gość
Nie bardzo jest sens. Końskie nie są wielkie, a jak komuś szybszemu wypadnie jazda w nocy, to i ruch niewielki, i bonus świetlny dostanie.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Też mi ten objazd nie podchodzi. Jeśli już, to bym je objechał w kierunku zbliżenia się do granicy Województwa, a nie odwrotnym ;)

Yoshko, Transatlantyk - dobrze prawicie z tym Bałtowem, chyba rzeczywiście lepiej ominąć. Gdzie masz Yoshko dokładnie ten podjazd/rezerwat?

PS. Dopiero teraz odkryłem na mapie przecinkę, za Budkami, przed Huciskiem, w kierunku podjazdu na Bliżyn. Street view pokazuje asfalt, ja tamtędy nie jechałem nigdy. Ułatwi to może poruszanie się eliminując Szydłowiec ale i "wypłaszczy" profil.
O tym właśnie myślałem. Naniosłem to na mapę, wydaje mi się to lepszą opcją, szczególnie że i tak jest to kuszący skrót... ;)

Luknąłem mapę. Tak jak mówiłem Ci przez tel ten kawałek koło zalewu w Wiórach trzeba poprowadzić przez Kałków. Sugeruję też drobną zmianę  przed Lipiem. Zamiast jechać Mirzec - Tychów - Lipie można w Mircu skręcić do Wąchocka i od razu na Lipie (piękna asfaltowa pożarówka)

Poprawiłem Mirzec, i wyprostowałem drogę przez Starachowice. Tam za Constarem da się przejechać szosą? Czy szuter jakiś...?
Zastanawiam się, czy objeżdżać Brody (przyjemna droga, ale znów - środek lata, może być tłoczno), czy nie lepiej z Adamowa na Styków pojechać od razu i dalej na Kałków lasem.

Coś nie widzę tych Świniar w tym rejonie... Link?

https://www.google.pl/maps/place/%C5%9Awiniary+Stare/@50.5245661,21.5506382,14z/data=!4m2!3m1!1s0x473d4f360b885bf3:0x961ca3699154de9e

Zmienione.

Warto pomyśleć o fajnym medalu (z Babą Jagą)  ;D

Co lepiej? Baba Jaga, czy scyzoryk? ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Quote from: mariobiker on Today at 10:21

Warto pomyśleć o fajnym medalu (z Babą Jagą)  ;D

Może taki motyw?

https://picasaweb.google.com/113355242078790491964/PustyniaGobi#5516833206472336626

mariobiker

• Gość

Może Baba Jaga na scyzoryku  ;) (zamiast miotły)

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
Poprawiłem Mirzec, i wyprostowałem drogę przez Starachowice. Tam za Constarem da się przejechać szosą? Czy szuter jakiś...?
Zastanawiam się, czy objeżdżać Brody (przyjemna droga, ale znów - środek lata, może być tłoczno), czy nie lepiej z Adamowa na Styków pojechać od razu i dalej na Kałków lasem.
Za constarem nie tylko nie ma asfaltu ale wręcz żadnej sensownej drogi - nawet na MTB tam nie jeżdżę. Trasę trzeba poprowadzić Długą, potem w prawo w Najświętszej MP, w prawo w Iłżecką, w lewo w Leśną i dopiero potem w prawo na Lipie. Nie sądzę by nad Zalewem w Brodach był jakiś większy ruch w szczególności że bikerzy będą tam rano - szacunkowo o 9 z kawałkiem

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Wax - w Bałtowie na północ w kierunku Antoniowa.
Wolną chwilą poprawię przejazd przez Sandomierz, bo zaplanowałeś po schodach i później przez przejście dla pieszych ze światłami. :)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Co tu dużo gadać? Pojechałbym.

Dla mnie w tym rejonie Polski każda trasa będzie ciekawa, byle nie po piachu ani po bruku.

Wstępnie zaklepuję termin.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Super ;) Ja ogarniam powoli organizację, której wiele nie ma ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Myślę o bazie na campingu w Suchedniowie. Wydłuży się trasa o 14km, ale to chyba najlepsza opcja (28-30zł pokój od osoby, namiot 7-9zł od sztuki + 10zł osoba) Z dala od miasta, cisza, spokój, ew osoby towarzyszące posiedziały by sobie nad jeziorkiem ;) Jakieś za/przeciw?
Przyjrzę się jeszcze jakimś tanim noclegom w Skarżysku, ale póki co nienajlepiej to wygląda.

Link do aktualnej trasy: https://ridewithgps.com/routes/11760556

Za constarem nie tylko nie ma asfaltu ale wręcz żadnej sensownej drogi - nawet na MTB tam nie jeżdżę. Trasę trzeba poprowadzić Długą, potem w prawo w Najświętszej MP, w prawo w Iłżecką, w lewo w Leśną i dopiero potem w prawo na Lipie. Nie sądzę by nad Zalewem w Brodach był jakiś większy ruch w szczególności że bikerzy będą tam rano - szacunkowo o 9 z kawałkiem
Z małym opóźnieniem, ale poprawione ;)

Wolną chwilą poprawię przejazd przez Sandomierz, bo zaplanowałeś po schodach i później przez przejście dla pieszych ze światłami. :)
Lepiej?

Co do Antoniowa, to trochę to wyjeżdża za województwo, i nie ma zbytnio potem jak sensownie doń wrócić (doszło by kilka km po krajówce). A ten skręt i tak jest w 'centrum' Bałtowa, więc tak czy inaczej trzeba by przez miasteczko przejechać. Już wcześniej pisałem:

Dodałem na chwilę, ale nie odznaczał się ten podjazd jakoś specjalnie na trasie, więc go usunąłem z powrotem :P Chyba lepiej przez Bałtów skoczyć.

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
Teraz lepiej ;)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Jestem chętny :)

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Ja wstępnie też bym się pisał – ale na razie wstępnie. Na MP się nie dostałem, a na MPP kwalifikację trzeba zdobyć ;-) Do tego termin powinien pasować, ale jeszcze do końca nie wiem. Jedynie przeraża mnie kwestia nawigacji, bo z GPSami nie jestem za pan-brat :P

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Wax, oglądałem dziś trasy pod kątem Twojego maratonu. Obecna wersja przez Sandomierz do skrzyżowania ul. Zawichojskiej z  DK 77 jest OK. Ale dalej należy skręcić w lewo w DK77, za chwilę w prawo w DW777 i w miejscowości Mokoszyn w prawo w ulicę Mściowską do miejscowości Kamień Łukawski i dalej  OK przez Mściów, Bożydar, Szczytniki do Winiar itd.
Ty poprowadziłeś Zawichojską prosto przecinając  DK77 i tam zaraz jest ścieżka nieprzejezdna. Omijałem tę ścieżkę ulicą Przedmieście Zawichojskie, Zamiejska Łąkowa, ale są dwa odcinki z fatalną nawierzchnią, takie ażurowe płyty betonowe. To jest gorsze niż bruk, łącznie ponad kilometr i to na podjeździe. Nie warto się tam pchać.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum