Padaka.
Zrobiłem 7h trase i...
- 3km - zamrozony - zamiast jechać stoję bezradnie na chodniku w mieście i resetuję
- 6km - zamrożony - resetuje
- jakieś 5 min później - zamrożony - resetuję
- ok. 1h-1h30 min. - wyłączył się
- ok. 2-3h - nie przesuwa się mapa (przesuwa się trójkącik - mapa nie jest w trybie przeglądania) po pewnym czasie zaczął działać jak powinno być.
Temp. startowa na oko to tak -3;). Mam wrażenie że jak temp przebiła się na + przestał się wieszać.
W domu okazało się że część trasy(a może całą?) jechałem z włączonym minimalnym podświetlaniem bo próbując go "rozmrozić" wciskałem tu i tam żeby ożył. Na plus że i tak wytrzymał 12-14godzin.
- już mu się odwidziało i w rękawiczce czasami ekran działa a czasami nie.
Na duży plus tego odbiornika zaliczyłbym:
+ czytelny ekran
+ szybkość dzialania
+ dotyk działa ok (jeśli działa)
+ czas pracy na NiMh Ikea Ladda 2000Mah to 19h (test parapetowy, ekran widoczny, GPS(GLONAS wyłączony)
O ile mając Dakotę byłem przerażony gdy czytałem jakie błędy poprawiono w kolejnym firmwarze (mój egzemplarz tak w zasadzie działał!) tak tutaj jestem przerażony tym że odbiornik działa na takim samym poziomie co poziom poprawianych błędów. A więc na fatalnym poziomie.
Jak można sprzedawać taki bubel (?) nie mogę pojąć! Czy na EU idą inne odbiorniki niż na US ? Mam wrażenie że w US wróciłoby 90% odbiorników do producenta.
Obawiam się iż mimo szczerych chęci kolejnym odbiornikiem będzie smartfon + wymienne zasilanie + samoróbka obudowa. Taniej, poziom dokładności taki sam, poziom stabilności - WIĘKSZY.
Jakby kogoś interesowało.. Dostałem odpowiedź od Garmina Polska, że wiedzą o problemie, że próbują go rozwiązać i że nie da się nic zrobić, nawet wgrać wcześniejszej wersji oprogramowania
Jak se ne da to se ne da.
Choć na moje osobiste oko to wystarczyłby poprzedni firmware (plik gupdate.gcd) wgrany do katalogu głównego odbiornika + restart i mamy stary firmware.
W Dakocie tak się dało - tutaj nie mam pojęcia.
Mechanizm wydaje się podobnym bo Garmin Express podgrywa gupdate.gcd do katalogu głównego urządzenia, choć nie jestem pewien czy nie podgrywa też kilku innych plików.