Autor Wątek: Piękny Wschód Parczew 30.04.2016  (Przeczytany 19462 razy)

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
Odp: Piękny Wschód Parczew 30.04.2016
« 2 Maj 2016, 11:38 »
Jak dla mnie SUPER MARATON!!! 96% trasy przejechane razem z Hipkami, co mnie strasznie wykończyło :) Dzięki wielkie!!! :) A co do maratonu, to na wielki PLUS fajne, duże pakiety startowe, dobrze zorganizowane punkty i fajna trasa. Na mały MINUS za szybkie zakończenie maratonu (miało być o 15, a nie o 12), słabe oznakowanie punktów (przed budynkami, w których się znajdowały, powinny stać jakieś znaki albo strzałki) i trochę za dużo tych punktów. Z 6-7 punktów byłoby idealnie ;)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 2 Maj 2016, 11:58 »
Impreza miała się zakończyć o 15.00. Jak dojechaliśmy do mety, to już się zwijali, nic do picia, nic do jedzenia. Po co tworzyć regulamin, jak się go nie przestrzega (limit ukończenia maratonu to 35 h). Tak, wiem, marudzę, ale "pacta sunt servanda".
Dziękuję, że znowu udało się spotkać z Wami w realu :)

To zdaje się była najbardziej niedopracowana kwestia - na PK (m.in. w Janowie i KD) padały pytania, czy ktoś jeszcze jedzie, ilu ich, o której będą itd. Panie Włodku - musicie zorganizować sobie jakiś sposób komunikacji między punktami, żeby ludzie tam siedzący wiedzieli, kto jeszcze jedzie. Zdaję sobie sprawę, że to musi być upierdliwe: różnice, zwłaszcza na ostatnich punktach między zawodnikami przekraczały pewnie 10h. Ale tak to jest na długich dystansach, trzeba mieć tego świadomość.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 2 Maj 2016, 12:15 »
To zdaje się była najbardziej niedopracowana kwestia - na PK (m.in. w Janowie i KD) padały pytania, czy ktoś jeszcze jedzie, ilu ich, o której będą itd. Panie Włodku - musicie zorganizować sobie jakiś sposób komunikacji między punktami, żeby ludzie tam siedzący wiedzieli, kto jeszcze jedzie. Zdaję sobie sprawę, że to musi być upierdliwe: różnice, zwłaszcza na ostatnich punktach między zawodnikami przekraczały pewnie 10h. Ale tak to jest na długich dystansach, trzeba mieć tego świadomość.
Dokładnie tak Eli. W Janowie byliśmy ok. północy - pani pytała się nas ile jeszcze osób za nami - my, że nie wiemy, ale na pewno ktoś jedzie. Przy nas dzwoniła do p. Oberdy i kazał jej zwijać punkt, a jak wyjeżdżaliśmy, to kilka osób dojeżdżało na ten punkt...

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna KiESWY

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 27.05.2012
« 2 Maj 2016, 13:55 »
Cześć. Świetny maraton, dziękuję organizatorom, gratuluję współuczestnikom.
Pozdrawiam jeszcze raz towarzyszy podróży, czyli "silnik" maratonu z grupy III oraz Hipków i CFCFan'a z którymi finiszowałem.

Online Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.
« Ostatnia zmiana: 2 Maj 2016, 14:27 Hipek »

Offline Mężczyzna lunatyk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.03.2012
« 2 Maj 2016, 15:26 »
Tak z tym zamykaniem bazy to było bardzo nie fajne. Widziałem jak "wyrzucali" na zewnątrz ludzi co chcieli jeszcze się przespać, dobrze, że nie padało.

To zwijanie punktu też średnio. Na takim MP to siedzieli do oporu i ciepłe jedzenie picie było. Tu na ostatnim punkcie tylko porozwalane szklanki i termosy z zimną herbatą. Wiadomo, że sobie człowiek poradzi jak tego nie ma, ale nie wygląda to fajnie skoro miało być. Ci ostatni czasem najbardziej właśnie tego potrzebują:)

@endriu68 To Ty mi machałeś z auta rano?
Better days are coming
They are called Saturday and Sunday

Offline Mężczyzna Rado

• Na forum od: 25.05.2011
« 2 Maj 2016, 15:48 »
To zwijanie punktu też średnio. Na takim MP to siedzieli do oporu i ciepłe jedzenie picie było. Tu na ostatnim punkcie tylko porozwalane szklanki i termosy z zimną herbatą. Wiadomo, że sobie człowiek poradzi jak tego nie ma, ale nie wygląda to fajnie skoro miało być. Ci ostatni czasem najbardziej właśnie tego potrzebują:)
I tego nam właśnie zabrakło :-\ Strasznie demotywujące to było. Moim zdaniem takie punkty powinny być obstawiane (oczywiście w miarę możliwości) przez osoby, które jeżdżą rowerami i rozumieją nasze potrzeby. W Janowie Lub. na szczęście był jeden Pan, który bardzo miło nas przywitał (a to dlatego, że sam dużo jeździł - pozdrawiam serdecznie!). Brawa należą się również Panu z PK w Kazimierzu Dolnym, który wyszedł na ulicę i nam machał, bez tego pewnie byśmy nie trafili.   

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna endriu68

• Na forum od: 21.11.2011
« 2 Maj 2016, 21:11 »
Z tymi PK , to prawda i cała prawda. Nawet , a zwłaszcza na BB podobnie było. Jagna  i ja wspominaliśmy ,ze w Chacie Skrzata po północy za kawkę i dodatki płaciło się, a w Pile zdziwko brało "ludziów" ,ze ktoś jeszcze jedzie.
endriu68 To Ty mi machałeś z auta rano?
Jo  :D

Offline Mężczyzna michuss

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 28.02.2014
« 2 Maj 2016, 21:31 »
endriu68, ja Ciebie chyba też widziałem jak zasuwałeś bordową strzałą w kierunku Lubartowa ;)

Mimo fatalnego dojazdu ze Szczecina (tam rozłożony na 2 dni z nocowaniem w Lublinie, z powrotem od drzwi do drzwi prawie 15 godzin, w tym blisko 12 w pociągu bez miejsc na rowery) ani trochę nie żałujemy, że się z eranis skusiliśmy. Ja tym bardziej, że udało się zrobić kwalifikację na BBT.

Fajnie było poznać osobiście kilkoro forumowiczów. Szczególnie pozdrawiam kviato, Elizium (dobrze, że miałeś bluzę z napisem Kórnik ;) ) i chłopaków z Lublina.

Z tego co czytam to warunki zmieniały się jak w kalejdoskopie - startowałem w grupie ostatniej i deszcz był tylko przez pierwsze kilkadziesiąt minut, potem lekko zmoczyło nas w okolicach Krasnobrodu, a za Biłgorajem wbiliśmy się w gęste mleko.

Najlepsze wrażenia z punktu w Janowie, największym rozczarowaniem był chyba ten Kazimierz.

Żałuję, że nie trafiłem do grupy z kimś kto też robiłby kwalifikację - musiałem sam się motywować i co chwila wyskakiwać "na czoło", żeby było szybciej. Odczułem to na koniec, za Lubartowem, gdy bez sił wlokłem się 15-20 km/h z jeszcze bardziej zmaltretowanym kolegą na kole ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 2 Maj 2016, 23:50 »
TVP Lublin.
Od okolic szesnastej minuty.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 3 Maj 2016, 00:19 »
Wygrywa lider, nie pomocnicy.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 3 Maj 2016, 00:45 »
TVP Lublin.
Od okolic szesnastej minuty.

Włączyłem trochę wcześniej jak Zamana opowiadał o różnorakiej nawierzchni i utrudnieniach.... A naszemu koledze przeszkadzał tylko piach na wąsach i brodzie.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 3 Maj 2016, 07:22 »
Wygrywa lider, nie pomocnicy.

czyli Tomek. Wiadomo. ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum