Drętwienie palców i nadgarstki bolące to słabe mięśnie karku i klatki piersiowej.
Mężczyźni zwykle nie są też dostatecznie rozciągnięci...
Po BBT 2018 odczuwam "mrówki" na całych dłoniach.Jest to raczej permanentne, ale Robert1973 powiedział, że do pól roku po może się utrzymywać.Niestety, nawet ergony nie dały rady.Mam nadzieję, że uniknę interwencji chirurga.
Cytat: magfa w 7 Wrz 2018, 13:16Drętwienie palców i nadgarstki bolące to słabe mięśnie karku i klatki piersiowej.Masz jakieś dowody na tę teorię?
przejdzie...to tylko kwestia czasu
/.../ od tamtego czasu odkręcanie mocniej zakręconego słoika lewą ręką się skończyło./.../
Kolega polecił jakiś zestaw ćwiczeń dla biegaczy, potem poszukałem sam kolejnych. Sporo gotowych filmów na YT. Polecam wszystkim.
A masz jakieś ulubione filmiki? Podasz linki?
Cytat: kawerna w 7 Wrz 2018, 13:59Cytat: magfa w 7 Wrz 2018, 13:16Drętwienie palców i nadgarstki bolące to słabe mięśnie karku i klatki piersiowej.Masz jakieś dowody na tę teorię?Może nie dowód ale mnie tego typu problemy zniknęły jak zacząłem regularnie robić ćwiczenia core stability, zdecydowanie czuję np. że mniej ciężaru ciała opiera się na rękach. Kolega polecił jakiś zestaw ćwiczeń dla biegaczy, potem poszukałem sam kolejnych. Sporo gotowych filmów na YT. Polecam wszystkim. Przy czym regularnie znaczy u mnie 4-5 razy w tygodniu.Z ciekawostek, dopóki intensywnie jeździłem MTB, ale takie prawdziwe a nie po szutrach, to problemów nie było. Tam jednak całe ciało pracuje.
Cytat: sierra w 7 Wrz 2018, 10:39Po BBT 2018 odczuwam "mrówki" na całych dłoniach.Jest to raczej permanentne, ale Robert1973 powiedział, że do pól roku po może się utrzymywać.Niestety, nawet ergony nie dały rady.Mam nadzieję, że uniknę interwencji chirurga. Ale Ty jechałeś na prostej kierownicy, która na pewno nie poprawia sprawy, baranek oferujący więcej chwytów jest wiele lepszym rozwiązaniem na długie dystanse.