Cytat: blondas w 6 Mar 2016, 22:57To zależy jaka rama, rzeczywiście są takie co kosztują około 3, ale np straggler niecałe 2.Gdzie masz za niecałe dwa? Ja znalazłem tylko za 2700zł:http://onemorebike.pl/ostre-kolo-i-szosa/2227-surly-rama-straggler.html#.VtywYk_TAug
To zależy jaka rama, rzeczywiście są takie co kosztują około 3, ale np straggler niecałe 2.
A macie Panowie jakieś dane odnośnie sztywności takich Authorów, Genesisów i Surly? Słyszałem, że te ostatnie są piekielnie sztywne.
Jakaś lewa ta czerwień, nawet ją nazwali "Disco Tomato". Prawdziwa czerwień to tylko w odcieniu Ferrari!
O mój Boshe, ale te Surly to kloce! Szosowy niby ten Pacer, a cięższy niż ramy wyprawowe... 54cm = 2.10kg + widelec 1kg
Tu jest ciekawa czerwień, chociaż nie Ferrari to robi wrażenie. Swoją drogą rower też niczego sobie, tylko cena 2x Ronin.Kona Roadhouse
Hydraulika kosztuje pewnie ze 2kPLN.Ciekawe, jak to by się sprawdzało w takim rowerze...Może zamiast w spyre uderzyć w zestaw ST-RS505 + BR-RS785
Biorąc pod uwagę że Ronin z rur kanalizacyjnych a Kona z Reynoldsa to i tak ok..
Hydraulika jest kapitalna dopóki się nie zepsuje Mnie przeprawy z hydrauliką w góralu zupełnie do tego zniechęciły, największym minusem jest dla mnie brak możliwości regulacji odległości klocków od tarczy (w hydraulice robi się to automatycznie). Minimalne skrzywienie tarczy powodowało obcieranie i ciężko to jest wyeliminować, tylko zacisk trochę można próbować przesunąć.
Do tego jest ryzyko zapowietrzeń, też już miałem to parę razy. IMO do ściganckiego roweru jak najbardziej, do takiego wykorzystywanego na wyprawy czy długie trasy typu ultra - to proszenie się o kłopoty.
- ale wytracaja predkosc tak jak trzeba w rzeczywistym dzialaniu.
Oryginalne klocki TRP to maslo - ja po wyprobowaniu kilku marek jeżdżę na tych: niebo a ziemia. I jako metaliki zuzywaja sie 5x wolniej.
A problem ze Spyre jest taki, ze po jakims czasie sie brudzi w srodku i powoli przestaje odbijac. A rozbieranie / czyszczenie jest mega upierdliwe... Moze tez w zimie totalnie zamarznac, jesli zlapal wody, i sie zablokowac.
Marna prowokacja - bo nie masz zielonego pojęcia co jest, ale wstawiasz sugestię, że coś beznadziejnego. W Roninie jest potrójnie cieniowana stal cromoly 700c, słyszałeś o rurach kanalizacyjnych z takiej stali?