Cytat: R_och w 25 Sty 2016, 22:25Rower przepiękny. Na żywo zwłaszcza niesamowicie prezentują się "przypalane" spawy.Z tego co słyszałem ma być do kupienia w tym roku tylko w przedsprzedaży ( tj. zamówienie przed sezonem ) czyli praktycznie prawie już niedostępny R_och Ronin dostępny w każdym rozmiarze prawie Ronin
Rower przepiękny. Na żywo zwłaszcza niesamowicie prezentują się "przypalane" spawy.Z tego co słyszałem ma być do kupienia w tym roku tylko w przedsprzedaży ( tj. zamówienie przed sezonem ) czyli praktycznie prawie już niedostępny
Chyba z tego powodu spróbuję w okolicach maja wprosić się na "zajęcia terenowe" Klubiku Karpackiego jak będziecie na rubieżach w pd-wsch Polski lub "okolicznej" Ukrainy co by się przymierzyć do 50 - bo rozmiar może mój. Oczywiście niezmienne zapraszam. Ale ... ja na wyjazdy z dziećmi to raczej Ronina zabierać nie będę. Ten rower jest pomyślany jako moja "wyprawówka", a wyjazdy z dziećmi to raczej wycieczki po terenie i na te wyjazdy raczej będę zabierał rower w rodzaju "wszędołaza".
Potwierdza to dokumentacja Shimano:patrz strona 20:http://productinfo.shimano.com/download/pdf/com/2.9/enJak widać manetki (ST4700) nowej Tiagry (seria 4700 - czyli ta co jest zastosowana w Roninie) jest kompatybilne TYLKO z przerzutką (RD4700) nowej Tiagry!!!PABLO
Uff dobrze, że ja dopiero na 9tke wsiadam, zanim do 10tki dorosnę, to może to ujednolicą;)
Cytat: A|ex w 3 Lut 2016, 14:16Niestety ale, ale tendencja jest wręcz odwrotna.Dlaczego? Właśnie w 11rz została przywrócona jednolitość, czyli kompatybilność pomiędzy szosą i MTB, którą zniszczyło wprowadzenie Dyna-Sys w MTB. Tylko to by trzeba sprawdzić jeszcze doświadczalnie, bo sam tego nie próbowałem, jedynie o tym czytałem
Niestety ale, ale tendencja jest wręcz odwrotna.
Cytat: Mariusz w 2 Lut 2016, 21:42Te 12 kg to rzeczywista waga?Nie ważyłem, ale rower lekki nie jest, zdecydowanie czuje różnice jak wnoszę na I piętro 12 kg Ronina, a 9 kg szosy.Jednak podczas jazdy w ogóle mi ta waga nie przeszkadza. Zresztą rower ma zastąpić 13kg crossa, więc jest i tak na plus.Edit:Gienkowe CdF ważą podobnie (CdF 20 12kg), to jest rower na stalowej ramie i ze stalowym widelcem, więc nie ma się co oczekiwać że będzie ważyć 9-10kg, tyle ważą średniej klasy szosy na ALU z karbonowymi widelcami bez tarczówek.
Te 12 kg to rzeczywista waga?
Pojawiły się pewne problemy z lewą klamkomanetką
Eeee... Że co pasuje i do czego?
Już kilka lat temu je kupiłem w Ctbike.pl nie kosztowały więcej niż 40 zł, gościły już w dwóch innych ramach, teraz po pewnych przeróbkach zagościły w Roninie.Nieprawdaż, że czarne świetnie pasują do całości? :-)