Rozczarowanie ogromne, rower za taką sumę i taki babol nie ma prawa mieć miejsca. No i tez moje pytanie do innych użytkowników Ronina jak to u nich wygląda, czy jest zauważalne jakieś przesunięcie koła na rozpiętym zacisku, czy też leży idealnie?
Ja już parę niedoróbek zauważyłem w ramie.1) Mocowanie tylnego zacisku hamulca zostało tak przyspawane, że kawałek spawu uniemożliwiał dokręcenie tylnego zacisku. Śruba dochodziła nijako do końca opierając się na kawałku spawu, jednak nie dociągała zacisku. Zauważyłem, bo zacisk stukał i jak się przyjrzałem był luźny na tej śrubie. Sprawę rozwiązałem skracając śrubę o 2mm.2) Otwory pod mocowanie tylnego błotnika, za nic w świecie nie chciały przyjąć śrub M5, a M4 wchodziło luźno. Musiałem je potraktować gwintownikiem jak się okazało zalegał tam nadmiar lakieru.3) Prawe dolne mocowanie tylnego bagażnika jest lekko krzywo dospawane, musiałem lekko wykrzywić dolne mocowanie bagażnika (skręcić) aby się zgrało z otworem w ramie.Każda z tych wad mogłaby teoretycznie kwalifikować egzemplarz do wymiany, ale tak mi ten rower podoba, że świadomie zaakceptowałem jego niedoskonałości.
Na razie wszystko wskazuje na walniętą ramę, co chluby Authorowi nie przynosi.
To są właściwie bliźniacze rowery, oba piękne, waga zbliżona, tyle że Ronin ma te cool mocowania na widelcu
Wąskie opony można rozważyć np. na długą trasę rzędu 200-300km po asfalcie, ale tylko po asfalcie, bo jak jest ledwie trochę innej nawierzchni (jak lubi jeździć Pablo) - to już na szosowych jest bardzo cieniutko.
I pomyśleć że to właśnie Pablo, taki zwolennik terenu, gdy dostaje takie cacko do ręki to chce z niego zrobić szosówkę, jednak ten świat schodzi na psy
Chyba że coś np. leżało na pudle i naciskało, bez silnego uderzenia, też jest to możliwe że takie cos doprowadziło do wygięcia.
Oni najpierw zamówili na całą Polskę ograniczone ilości i tylko dwa rozmiary 520 i 540. Ponoć nie przewidywali, że to w ogóle będzie schodzić. Potem zrobił się ruch, pojawiły się materiały promocyjne, Internet też zrobił swoje i zrobiło się "krótko". Ponoć na Taiwanie w trybie ekspresowym domawiali pozostałe rozmiary. W tej chwili 500-tek mogą być w Polsce pojedyncze sztuki. To wszystko info z drugiej ręki. Pewne jest to, że rzeczywiście na 500kę trzeba było czekać i że ich prawie nie ma.PABLO
Waga 10,5kg nie jest zła jak na rower z tarczami ...