Witam,
Planuję być z dziećmi (4,5 i 1,5 lat) na wakacjach na wyspie Wolin. Z uwagi na inne okoliczności pobyt będzie stacjonarny w Wisełce skąd mam nadzieję byśmy robili wypady rowerowe. Pomyślałem aby wypożyczyć (lub może kupić) przyczepkę rowerową - tylko, że tu mam pytanie co do stanu nawierzchni dróg. Większość dróg będzie prawdopodobnie na terenie Wolońskiego Parku Narodowego albo pewnie dziurawym asfaltem na bocznych drogach. To czy jest sens szukanie specjalnie przyczepki z amortyzacją? Jeździłem z Croozer Kid bez amortyzacji ostatnio i sprawdziła mi się, tylko, że drogi to były głownie asfaltowe. Synek bedzie miał 1,5 roku to dla kręgosłupa jeszcze pewnie niezbyt dobre byłoby telepanie w przyczepce po gorszych drogach.
Przy okazji. Jak ktoś tam był z dziećmi to chętnie dowiem sie o fajnych trasach. Córka już sama jeździ na rowerku ale w dalsze trasy (>5 km) to nie ma na razie sił. Wcześniej chciałem wziąć 2 x foteliki ale też niezbyt może dobre siedzenie długo w nich, ale może przyczepka lepsza.