Autor Wątek: Czy na trasie jest asfalt? Czy jest przejezdna rowerem?  (Przeczytany 3570 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Nie raz mam pytanie o jakiś kawałek trasy, na temat którego chyba nie ma sensu zakładać nowego wątku.
Może i inni tak mają, i będą wrzucać swoje zapytania tutaj? Jak będzie jakiś odzew, to się temat podepnie i napiszę porządnie pierwszego posta ;)

To do rzeczy.

Warszawa - Wyszków, wzdłuż E67 i E8. Jest tam niby jakaś droga techniczna, przejezdne toto rowerem? Jest asfalt? Czy lepiej sobie odpuścić? Jak ew inaczej, bardziej sensownie dostać się do Wyszkowa?
(w sumie to do Łomży chcę dojechać, ale gminę Wyszków też kiedyś trzeba zaliczyć... :P)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Warszawa - Wyszków, wzdłuż E67 i E8. Jest tam niby jakaś droga techniczna, przejezdne toto rowerem? Jest asfalt? Czy lepiej sobie odpuścić? Jak ew inaczej, bardziej sensownie dostać się do Wyszkowa?
Jest. Możesz zerknąć na moje stare tracki, tam widać jak przejechać wzdłuż S8.
https://ridewithgps.com/trips/1410345

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Ok, dzięki. Te długie proste mnie przerażają ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

RDK

• Gość
Wyszków-Ostrów jest za to w stanie tragicznym dla rowerów, choć może z tego powodu warto się nią przejechać, nim (nieprędko) stanie się trasą szybkiego ruchu  ;)

Jeśli chciałbyś wybrać inną trasę dojazdową to ładniejsza krajobrazowo jest możliwość przez Serock

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
ja do Łomży zwykle jeżdżę przez Łochów i Ostrów Mazowiecką, ale domyślam się, że w tej trasie nie chodzi o atrybuty krajobrazowe, tylko o w miarę komfortowe nabijanie gmin :D

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
Szukam asfaltu między Sułkowicami a Jordanowem. Widział ktoś - oczywiście na skróty, bo przez Maków lub Myślenice widziałem.

Offline Mężczyzna furman

• Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
No to przez Hujówkę, Makowską do Makowa i dalej już do Jordanowa główną.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna m.arek

Liczyłem na skrót Sułkowice-Trzebunia-Tokarnia, ale nawet maps.google tam nie dotarło więc chyba raczej mtb niż szosa.

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Możesz zawsze w Makowie skręcić na Żarnówkę potem przez Wieprzec Skomielną Czarną i Łętownię do Jordanowa (do Żarnówki jest fajny podjazd jakby Hujówka i Makowska Ci nie wystarczyły). Na całej trasie dobry lub bardzo dobry asfalt, między Wieprzcem a Skomielną nowo położony dywanik (z tej strony akurat wypadnie na zjeździe  ;)).
Jeśli chodzi o przebijanie się przez górki to szosa odpada np. przez Więciórkę jest duży fragmentów szutrowych, betonowych płyt itd.

Offline Mężczyzna m.arek

Czy do gminy Lipnica Wielka jest asfaltowy wjazd wyłącznie z drogi 962, czy też da się od góry z okolic Krowiarek?

RDK

• Gość
SV twierdzi, że tam oznaczone drogi są asfaltowe, ale urywają się na jakichś szutrach;)

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Na forum od: 20.09.2010
Da się, na przykład w taki sposób.

Albo przez Kiczory lub Lipnice Małą, ale wtedy chyba nie ma asfaltu na całej długości.

Offline storm

• Miasto: Ożarów Mazowiecki
  • Na forum od: 14.04.2014
I dlatego ja do planowania trasy użylem ostatnio ridewithgps jako planera a obok w zakładce google mapsy gdzie sprawdzałem drogi przez street view i satellitę, jeśli nie było SV. Takie podejście w 100% eliminuje drogi gruntowe, bez asfaltu - ale jednocześnie też kilka % tych asfaltówek, na które "Google Car" jeszcze nie wjechał i nie sfocił.
Jeśli na danej drodze nie ma SV, ale jest "interesująca" - mozna też spróbować SV na nią z poziomu jakiegoś skrzyżowania z nią z innej drogi.
Z kolei satelita:
- samosmrody rzadko kiedy korzystają z dróg polnych i wolą asfalty więc obecność na drodze samochodów pozwala stwierdzić, że jest ona przejezdna
- asfalt ma charakterystyczny wygląd i też da się go rozróżnić od polnej dróżki

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
m.arek, spójrz na moją Mapę Nawierzchni (link w stopce), masz tam zaznaczony asfaltowy (bez małego kawałeczka) dojazd do Lipnicy od strony Krowiarek.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Przez tyle lat nie skończyli. ;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: