Cytat: menel w 15 Lut 2016, 15:21Cytat: m.arek w 15 Lut 2016, 15:18Bez sensu, wystarczy nie jeździć w słuchawkach.A jak będzie jechał jakiś durny ekolog w elektrycznym?Co ma jedna i druga odpowiedź związanego z radarem?Radar wykrywa tylko pojazdy spalinowe?Jestem zdania że gadżet bardzo fajny i nawet jeśli miałby uratować tak jak napisał Waski tylko jednego rowerzystę na milion....zawsze to może być to ,ktoś z nas....Powodzenia usłyszenia pojazdy nadjeżdżającego z tyły,jak po przeciwnym pasie jedzie "sznur" aut.
Cytat: m.arek w 15 Lut 2016, 15:18Bez sensu, wystarczy nie jeździć w słuchawkach.A jak będzie jechał jakiś durny ekolog w elektrycznym?
Bez sensu, wystarczy nie jeździć w słuchawkach.
Według mnie każda rzecz/gadżet ,który nawet w 0,000000000001% sprawi że rowerzysta będzie bezpieczniejszy jest warta uwagi.
To na tyle wyceniasz swoje życie?Według mnie każda rzecz/gadżet ,który nawet w 0,000000000001% sprawi że rowerzysta będzie bezpieczniejszy jest warta uwagi.
ps.dlatego w aucie,prócz radia i komórki którą mam w kieszeni nie mam absolutnie żadnej elektroniki
Cytat: Jarczan w 16 Lut 2016, 18:24To na tyle wyceniasz swoje życie?Według mnie każda rzecz/gadżet ,który nawet w 0,000000000001% sprawi że rowerzysta będzie bezpieczniejszy jest warta uwagi.Tak? A brałeś pod uwagę jazdę w kurtce motocyklowej, takiej z ochroną kręgosłupa?Stawiam dolary przeciw orzechom, że te 0,000000000001% by ci zapewniła.
Cytat: Jarczan w 16 Lut 2016, 18:47ps.dlatego w aucie,prócz radia i komórki którą mam w kieszeni nie mam absolutnie żadnej elektroniki Skoro tak, to pytanie pierwsze z brzegu - masz sprawne kierunkowskazy, czy świecą światłem ciągłym? Diesel, czy benzyna? Jak diesel, to jak z grzaniem świec żarowych, przecież są sterowane przekaźnikiem. A jak benzyna - jak sterowany jest wtrysk? Typowe gadanie bez większego sensu..
Aha, czyli w kwestii bezpieczeństwa nie jest tak ważny ten ułamek promila, o który wzrasta bezpieczeństwo, tylko przeznaczenie produktu wg kogo innego.
Słowo klucz->przekaźniki (przekaźnik jest urządzeniem elektromagnetycznym) Elektronika i elektryka to nie to samo.
każda rzecz/gadżet ,który nawet w 0,000000000001% sprawi że rowerzysta będzie bezpieczniejszy jest warta uwagi
Dyskusja zmierza w całkiem innym kierunku LR Discovery 200 Tdi