A czy ta zabawka rozwiązuje jakieś problemy, których nie można rozwiązać w szczególności przy użyciu lusterka i zmysłów?
Minusem jest to, ile trzyma na baterii, chyba na całodniowych jazdach trzeba się podpinać pod powerbank? Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
Czas pracy (wersji z lampką) to wg specyfikacji 6h w trybie nocnym, 16h w trybie dziennym.
A 16h to już nie jest mało
Cytat: Wilk w 28 Sie 2022, 21:48Czas pracy (wersji z lampką) to wg specyfikacji 6h w trybie nocnym, 16h w trybie dziennym.To w sumie ciekawe, bo lampka w trybie dziennym powinna być chyba mocniejsza niż w nocnym.
A co jest jeszcze bardziej niebezpieczne to, że zapewne taka zabawka będzie działać bardzo długo - na tyle długo, że użytkownik zdąży się przyzwyczaić, aby polegać na tym bez refleksji (bo jak mam się za każdym razem jak 'piknie' oglądać do tyłu to po cholerę mi radar..?) i po czasie przestanie w ogóle reagować bez uprzedniej reakcji radaru.
[...] ale w takim razie po co radar, skoro szum opon i silnik słychać i tak z daleka..?Przypominają mi się sytuacje kiedy w prasie piszą o ludziach wjeżdżających do jeziora, bo nawigacja im pokazywała drogę.
/.../ Sam nie mam, bo mnie cena powstrzymuje, /.../
Porównanie z nawi to już, wybacz Siara, kompletnie od czapy - wypłynąłeś na zbyt dalekie wody.
Widząc (słysząc) ostrzeżenie, obracam się i tak zazwyczaj, żeby zobaczyć, co tam się do mnie zbliża. I jak już jest blisko jeszcze raz (zazwyczaj) się obracam, żeby zobaczyć, czy aby na pewno mnie wyprzedza.