Jeszcze o radarze. Pokazuje, że z tyłu pojawia się samochód. Im bliżej tym kolory na ekranie się zmieniają, lampka mruga mocniej. OK. Przydatne ale patrząc tylko do przodu nie widzę w jakiej odległości próbuje obok mnie przejechać wyprzedzający kierowca.
Jeszcze o radarze. Pokazuje, że z tyłu pojawia się samochód. Im bliżej tym kolory na ekranie się zmieniają, /.../
Ale to i lusterko niewiele zmieni w tym zakresie.
Na odstęp patent jest prosty: Widły w poprzek wkładasz w bagażnik (rękojeść od str. krawężnika/pobocza) tak, by z lewej wystawały jeszcze metr z okładem (lub dzidę). Na końcu mocujesz silną lampkę.
Nie, w lusterku właśnie świetnie widać jak będzie wyglądało wyprzedzanie. Może to jeszcze zależy od konkretnego modelu, ale ten który ja mam niesamowicie zwiększa komfort jazdy ruchliwą drogą, wątpię żeby radar mógł to zapewnić.
/.../ próbowałem zamontować lusterko na baranku i w moim przypadku kompletnie nie zdaje to egzaminu, po prostu nic nie widzę./.../
Widzę w barankach dwóch, również wówczas, gdy jadę 'na lemondce'.
Widzę z tym radarem jeden problem - z tego co widzę, to należy mocować go bezpośrednio do sztycy, co wyklucza chyba duża torbę podsiodłową i cokolwiek leżącego na bagażniku (namiot). Można to jakoś obejść?
No, miałem w baranku (jak jeszcze z nim jeździłem). Mały problem był przy dolnym chwycie tylko.Ale, da się.
Nie cackam się z rowerem, dlatego lusterko nie przetrwało długo.