Zawsze lepiej kupić śrubę z dobrego materiału
poza tym ma się nie błyszczeć.
Wczoraj wybrałem się z tą śrubą do chyba najlepszego w Warszawie sklepu metalowego z ogromnym wyborem śrub - i dupa blada, nawet tam tego nie mieli, a sprzedawca z uśmiechem życzył mi powodzenia w szukaniu . Jakieś nieprawdopodobne cudo, ze znacznie gęstszym niż normalne uzwojeniem, więc musiałem wymienić cały zacisk.
Niestety w Canyonach jest mnóstwo takich pochrzanionych rozwiązań, nietypowe stery na jakiegoś mini-torxa, a widelec o średnicy 1 i 1/4 cala, na którą to średnicę wybór mostków jest praktycznie zerowy.
Jako ciekawostka - na Wyprawce Kulinarnej padła mi śruba do zacisku sztycy, razem z Podjazdami i Jacunem próbowaliśmy ją wymienić, ale w ich przepastnych zbiorach śrub wszelakich takiego modelu nie było. Wczoraj wybrałem się z tą śrubą do chyba najlepszego w Warszawie sklepu metalowego z ogromnym wyborem śrub - i dupa blada, nawet tam tego nie mieli, a sprzedawca z uśmiechem życzył mi powodzenia w szukaniu . Jakieś nieprawdopodobne cudo, ze znacznie gęstszym niż normalne uzwojeniem, więc musiałem wymienić cały zacisk.
...Wczoraj wybrałem się z tą śrubą do chyba najlepszego w Warszawie sklepu metalowego...