Nawet jeśli to tylko marketing, nawet jeśli jest wzięty zupełnie z tyłka, to używając produktu innym celu niż opisuje to producent, używasz go niezgodnie z przeznaczeniem. Robisz to źle.
Patrząc na tytuł wątku - chyba coś o sraniu raz na miesiąc.
"do polowania na małe i średnie ptactwo w bezdeszczowe dni".
Cytat: Veysenhof w 29 Lut 2016, 16:16Trochę mnie frapuje jedna kwestia, którą podejmujesz
Trochę mnie frapuje jedna kwestia, którą podejmujesz, a mianowicie: raz z wielkim dystansem podchodzisz do zaproponowanej przez producenta osprzętu nowinki jaką jest 1x12 wskazując że producenci zwykli proponować rozwiązania kierując się merkantylizmem, jednocześnie pomijając interes konsumenta a potem jak gdyby w sprzeczności z tym odnosisz się nieomal nabożną estymą do zaleceń i instrukcji producenta... można prosić o jakiś komentarz?
Reasumując - jestem za tym, aby budować rowery dla ludzi zgodnie z tym jak spodziewamy się, że będą ich używać.
Jeszcze do niedawna żyłem w nieświadomości, że shimano to taka wspaniała firma. Zamiast chęci wyłudzania pieniędzy zajmują się głównie bezpieczeństwem użytkowników. Chyba będę musiał wymienić chłam z niższej półki tej firmy na nieco droższy. Przecież używanie tego osprzętu grozi śmiercią lub kalectwem.
Cytat: Veysenhof w 1 Mar 2016, 01:21Reasumując - jestem za tym, aby budować rowery dla ludzi zgodnie z tym jak spodziewamy się, że będą ich używać.jeden to choleryk drugi flegmatyk... przy takim podejściu powinieneś otworzyć fabrykę rowerów na zamówienie i dobierać ich kolor tylko i wyłącznie po wykonaniu testów psychologicznych:D