Autor Wątek: Wygodny drop bar/dirt drop  (Przeczytany 5849 razy)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: Wygodny drop bar/dirt drop
« 1 Mar 2016, 18:55 »
W MTB jest prościej, masz regulację pod ręką.
Akurat to da się łatwo poprawić, montujesz regulatory na linkach w wygodnym miejscu.
A co do hmm, luzowania się linki w deszczu, to też mnie to zastanawia. Nie zwracałem do tej pory na to uwagi, ale w czasie wyprawy po Skandynawii ewidentnie tak się działo. Raz na kilkanaście dni musiałem pokręcić baryłką. Czemu się tak dzieje? Nie mam pojęcia...

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 4 Mar 2016, 22:39 »
Wracam do tematu. Założyłem klamkomanetki Shimano 105 ST-5510 na kierownicę Salsa Woodchipper. Ustawione prosto klamki będą niewygodne, dłoń potrzebuje podparcia również na kierownicy, a nie wyłącznie na klamkach. W ogóle dolny chwyt chyba musi być dosyć stromy, żeby dało się ustawić te klamki wystarczająco wysoko.

A tu kolejny schemat. Jednak na mustache teoretycznie też da się korzystać z chwytu na klamkach

Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

« 7 Mar 2016, 08:13 »
Za kierownicę z klamkomanetkami + pedały dałem £25. Żal byłoby nie kupić. Klamkomanetek szosowych Shimano też nigdy nie miałem, więc dochodzi ciekawość.

Woodchipper nie jest idealny pod bar-endy, to Midge ma zdecydowanie krótszy dolny chwyt.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

« 7 Mar 2016, 11:37 »
Woodchipper ma zdaje się wygodniejsze gięcie, trochę bardziej przypomina zwykłego baranka. Z Midge był ten problem, że miała krótki i prosty odcinek dolnego chwytu, przez co trudno było znaleźć odpowiedanią dla nadgarstków pozycję, normalnie na baranku dłoń można przesuwać. Długo męczyłem się z mocnym bólem ścięgien w nadgarstkach i dopiero bardzo precyzyjne ustawienie kąta rozwiązało ten problem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum