Cześć, nazywam się Klaudiusz, mam 23 lata i jestem studentem informatyki z Sosnowca - bez obaw nie jestem maniakiem komputerowym. Kocham sport, góry i wszelkiego rodzaju turystykę.
Planuje wstępnie wypad rowerowy w terminie 23 - 28 Marca = 6 dni.
Plan nie jest jeszcze sprecyzowany. Być może będą to Rumuńskie Karpaty, Serbia i Bośnia, Włoskie wybrzerze lub jakiś inne ciekawe miejsce.
Plan wspólnie sprecyzujemy w najblższym czasie. Mozemy przygotować plan A oraz plan B i w dniu wyjzdu zadecydować gdzie jedziemy w zależności od prognoz pogody.
Generalnie szukamy miejsca do 1000 m od Katowic.
W planach dystans rowerowy ok 100 km dziennie + to co przejedziemy samochodem.
Możemy jeden z dni poświecić na jakiś ciekawy górski treking.
Wszystko jest do dogadania.
Planujemy pojeździć turystycznie asfaltem oraz zaliczyć jakieś fajne trasy MTB.
Oczywiście jeśli będziemy mieli różne koncepcje to możemy się rozdzielić i spotkać popołudniu przy samochodzie.
Wyjazd będzie nisko budżetowy więc spanie w namiocie a jedzienie i gotowane na przenośnej kuchance, ewentualnie czasami jakaś knajpa.
Jeśli chodzi o koszta to planuje wynająć busa z bagażnikiem na rowery. Pozowli to całkiem komfortowo się zabrać.
Przy 5 osobach koszt wynajmu busa na 6 dni + paliwa + opłat drogowych + bagażnika zamknie się w 400zł od osoby. Do tego trzeba doliczyć jakieś jedzonke więc cały wyjazd powinien wynieść ok 500zł od osoby.
Ewentualnie jeśli ktoś posiada sprawne auto z bagażnikiem na rowery możemy wziąść pod uwage własny transport.
Do maksymalnie 1 tygodnia chciałbym zamknąć temat ponieważ wypożyczenie busa na termin świąt wielkanocnych może być kłopotliwie ze względu na ich obłożenie.
Aktualnie jestem zdecydowany na wyjazd z dziewczyną więc szukamy jeszcze 3 osób.
Oto wideo z moich poprzednich wyjazdów po bałkanach i kaukazie.