Autor Wątek: Zgorzelec - Świnoujście - Kołobrzeg (Nysa-Odra) - 19-25 marca  (Przeczytany 423 razy)

Offline Mężczyzna pawelpodroznik

• Miasto: Gajówka, Pogórze Izerskie
  • Na forum od: 18.04.2014
    • http://www.MagiczneIzery.pl
Cześć,

kontynuuję objazd Polski dookoła. Teraz czas na odcinek ze Zgorzelca do Świnoujścia (szlak Nysa Odra) z dojazdem do Kołobrzegu, gdzie zostaję na wielkanoc z rodziną.

Trasa:
Od Zgorzelca, wzdłuż granicy, w większości po stronie niemieckiej, odcinki w Polsce. Noclegi w Polsce.

Jestem z Wrocławia więc na start dojeżdżam pociągiem, wracam autem po Wielkanocy.

Noclegi:

Preferuję jakieś agroturystyki, tanie hotele. Noce jeszcze zimne, więc ciepły nocleg z dachem nad głową to dla mnie konieczność.

Wyżywienie:
Jak śpimy na agroturystyce to mogę tam jeść. Podróż to dla mnie także lokalne potrawy, więc chciałbym ich popróbować. Jestem elastyczny.
Po drodze w sporej części czekać nas będą spożywcze.

Budżet:
Lepiej taniej niż drożej, ale dopasuję się.

Priorytety:

natura, widoki, mniej zabytki, choć klimatyczne miejsca są w porządku!

Deszcz:
jak ma padać chwilę i mocno to wolę przeczekać. Jak ma siąpić, a jechać trzeba, to jadę. Z cukru nie jestem. Jak ma być jednak zimno i deszczowo to możliwe, że wolę przeczekać i dojechać np. tylko do Szczecina.

O mnie:

- 29 lat, kilka 1-2 tygodniowych wyjazdów z sakwami, sporo innych podróży, lubię posiedzieć przy ognisku,
- niekonfliktowy, pozytywnie nastawiony do życia,
- na co dzień pracuję w ecommerce.

Czy ktoś ma ochotę dołączyć?
--
Rower to moja wielka pasja :) Wszystkich pasjonatów zapraszam na piękne Pogórze Izerskie. Są tu świetne trasy na każdy rodzaj roweru. Dla rowerzystów zawsze znajdę miejsce na namiot i podpowiem moje ulubione szlaki :)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Niestety mój nocleg nie podchodzi pod Twoje wymagania. ;-)

Offline Mężczyzna robertcb

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.12.2012
Ciepły śpiwór to podstawa, i w namiocie będzie ok.

Prysznic można wziąć w ciągu dnia na stacjach benzynowych dla TIR-ów lub w schroniskach bez wykupywania noclegu o ile się orientuję?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum