Autor Wątek: BBT 2016 - powrót z Ustrzyk Górnych  (Przeczytany 5072 razy)

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
BBT 2016 - powrót z Ustrzyk Górnych
« 9 Mar 2016, 18:01 »
Cześć

Poszukuję transportu z Ustrzyk Górnych, wyjazd z Ustrzyk środa 24-08-2016 godziny poranne, potrzebuję miejsca dla 1 osoby + 1 rower. Wracam do Lublina, jeśli byłaby możliwość mogę również dojechać do Rzeszowa, Przemyśla lub Radomia. Dorzucam się do kosztów transportu.

proszę o kontakt na PW.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 9 Mar 2016, 18:09 login »

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Możesz się powieźć na kole aż do Rzeszowa.
Znajdziesz na pewno dużo zainteresowanych. Koszty - zerowe.

Z Rzeszowa to już pewnie pociągiem trzeba będzie.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
Cześć

Poszukuję transportu z Ustrzyk Górnych, (...)

Nie za wcześnie?
Poczekaj do okresu bezpośrednio przed startem. Komandor Robert podaje wtedy namiary na firmę przewozową [...] i zawiązują się wtedy "spółdzielnie powrotowe".
Firma może nie świadczy profesjonalnego przewozu rowerów, ale co Ci będę opowiadał ... .
Sam zobaczysz.

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
@skaut powiedz coś więcej! :) Bo mnie też to interere :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
W dużym skrócie: zapisujesz się na busa z przyczepką do przewozu rowerów na 8 bicykli, dostajesz informacje, że będzie kołdra, koce, żeby rowery ładnie zabezpieczyć.

Na miejscu dowiadujesz się, że jest to zwykła przyczepka, w dodatku taka, w której mieści się 6 rowerów, a do dyspozycji jest jeden koc. Wstawiasz więc swój rower, bo to tylko rower, w dodatku warty grosze, wysłuchując przy tym żale i lamenty jakiegoś prosa, że to skandal, a jego karbon nie może podróżować w takich warunkach i on nie pojedzie wcale. Ostatecznie Pros koc zabiera dla swojego roweru, wydaje komendy odnośnie ładowania, 8 rowerów wchodzi, ale trzeba odpinać koła, a jeden leży u góry.

Pros całą drogę przeżywa los swojego karbonu. Siedzi na fotelu obok szofera i wydaje komendy: "wolniej, uwaga zakręt", "szybciej, bo spóźnimy się na pociąg". Po dojeździe do Przemyśla okazuje się, że rowery przetrwały podróż bez szwanku. Porysowany jest tylko jeden widelec. Karbonowy. Z roweru Prosa :D
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna skaut

Ja osobiście powodów do narzekań nie mam. Chciałem dotrzeć z Ustrzyk G. do Przemyśla na poranny pociąg - to dotarłem. Mieliśmy po prostu szczęście. Byłem w "spółdzielni" m. in. razem z olo i Keto. Szczęście polegało na tym, że zamówiliśmy najwcześniejszy kurs i kierowca się wyrobił. Z kolejnymi kursami było podobno gorzej. Firma źle skalkulowała czas przejazdu Ustrzyki - Przemyśl - Ustrzyki. Przewóz rowerów odbywał się w przyczepce o ogólnym przeznaczeniu. Podejrzewam, że poza BBT służy też przewożeniu mebli, węgla, maciory do knura i jałówki do buhaja  ;).
Żadnych uchwytów (mocowań) dla sprzętu.
Za całość zabezpieczenia 7 (?) rowerów służyła stara wysłużona kołdra z wypaloną dziurą o kształcie żelazka. O ile ja i olo jako posiadacze "budżetowych" kolarzówek coś tam sobie gaworzyliśmy w czasie jazdy, o tyle koledzy- właściciele karbonowych cacuszek siedzieli przez cały czas dziwnie spięci, a na licznych zakrętach (trasę przecież znasz z GMRDP) robili się jacyś tacy bladzi, a może to ja niewyspany byłem ... ?  :D

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
Ło matko :D Brzmi jak jakiś rumuński autostop! :D

A ile taka usługa na osobę wyszła, jeśli można wiedzieć?

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 12.02.2011
chyba 50 zł przy zapełnieniu całego busa.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna skaut

Wtedy (2014) wychodziło 50,- zł na osobę z rowerem (w opcji busik + przyczepka).
Nie wiem dlaczego firma nie uruchomiła wtedy większej floty (bo podobno ma) tylko robiła wahadełko jednym busikiem.

Offline Mężczyzna skaut

Ło matko :D Brzmi jak jakiś rumuński autostop! :D
(...)
Blisko, blisko ...
Przecież jesteśmy w Łuku Karpat. Powinowactwa kulturowe jak najbardziej oczywiste.

Facet, jak mi się wydaje, ma monopol na busiki na obwodnicy bieszczadzkiej. To nie tak jak w Zakopcu, gdzie tych "marszrutek" jest od groma.

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
Polecam sprawdzone rozwiązania, czyli powrót do Przemyśla rowerem - nie ma ryzyka uszkodzenia roweru, jest miło, tanio i klimatycznie. Oraz kilometry dochodzą  :wink: . 2014 , 2010

Offline Mężczyzna wiecho

• Na forum od: 01.01.2016
Ja z Ustrzyk wyjechałem PKS-em do Sanoka, później drugim do Rzeszowa i spotkałem się z Olo, Keto i Wigorem w pociągu z Przemyśla. To co się później działo z konduktorem i Wigorem, to już kultowa historia. O sposobie przewozu roweru PKS-em dowiedziałem się jak miałem do niego wsiadać, no i było nieciekawie. Dlatego w tym roku postanowiłem wracać rowerem do Świnoujścia nie mieć problemu z wyjazdem z Ustrzyk :D A ludzi będzie dwa razy więcej niż ostatnio. Mam już nawet hotel zarezerwowany w Ustrzykach.
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Organizator zaproponował w tym roku także powrót do Świnoujścia :-)

My z busem w zeszłym roku mieliśmy zgrzyt w ilością miejsc. Miał być ośmioosobowy, miał miejsc 7. Szczęśliwie Wąski pojechał wcześniej innym transportem i nie było problemu. I byliśmy drugą turą, więc wyjechaliśmy znacznie później niż plan.

Marek

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
zakładam 8 osobową spółdzielnię z dojazdem do Rzeszowa (8 osób + 8 rowerów, koszt total około 500-600PLN), wyjazd rano w środę 24-08-2016. Jeśli jesteś zainteresowany napisz PW z tematem "Spółdzielnia KS Tęcza".

zainteresowanych będę informował na bieżąco na PW jak idzie organizacja.

Offline Mężczyzna Keto

• Na forum od: 10.06.2009
W dużym skrócie: zapisujesz się na busa z przyczepką do przewozu rowerów na 8 bicykli, dostajesz informacje, że będzie kołdra, koce, żeby rowery ładnie zabezpieczyć.

Na miejscu dowiadujesz się, że jest to zwykła przyczepka, w dodatku taka, w której mieści się 6 rowerów, a do dyspozycji jest jeden koc. Wstawiasz więc swój rower, bo to tylko rower, w dodatku warty grosze, wysłuchując przy tym żale i lamenty jakiegoś prosa, że to skandal, a jego karbon nie może podróżować w takich warunkach i on nie pojedzie wcale. Ostatecznie Pros koc zabiera dla swojego roweru, wydaje komendy odnośnie ładowania, 8 rowerów wchodzi, ale trzeba odpinać koła, a jeden leży u góry.

Pros całą drogę przeżywa los swojego karbonu. Siedzi na fotelu obok szofera i wydaje komendy: "wolniej, uwaga zakręt", "szybciej, bo spóźnimy się na pociąg". Po dojeździe do Przemyśla okazuje się, że rowery przetrwały podróż bez szwanku. Porysowany jest tylko jeden widelec. Karbonowy. Z roweru Prosa :D

Pamiętam to jak dzisiaj !!!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum