Autor Wątek: MTB czy cross  (Przeczytany 10650 razy)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 14:46 »
Cytat: "annajot"
Generalnie ja przez całą wyprawę jechałam przodem.

No to niezły cwaniak z Dudiego :wink: Niestety moja Justyna nigdy nie chciała jeździć przodem, a tak i opory mniejsze i widoki przyjemniejsze :wink:

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 15:04 »
Cytat: "Michał Wolff"

ba - nawet i w MTB to się pojawia, Julien Absalon wygrał Igrzyska Olimpijskie jadąc na rowerze MTB z kołami 28 cali.

Michale pasjonaci 29" psy by na Tobie wieszali aż miło   :wink:
A w temacie -  jeżdżę na MTB i z sakwami i bez i w terenie i po asfalcie kiedy muszę i jakiś specjalnych kompleksów prędkościowych czy dystansowych nie mam
Jeśli jesteś "wjeżdżony w rower proponuję nie eksperymentować za nadto - może się okazać że wywalisz 2 tysiączki i dopiero kręgosłup poczujesz  :wink:

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 15:16 »
Cytat: "Remigiusz"
No to niezły cwaniak z Dudiego :wink: Niestety moja Justyna nigdy nie chciała jeździć przodem, a tak i opory mniejsze i widoki przyjemniejsze :wink:

Niestety moja żonka też wyznaje tę zasadę. Dodatkowo wmawia mi, że rozdział bagazu powinien być proporcjonalny do mojej i jej wagi ciała - 2:1 znaczy się ;)
A teraz dojdzie jeszcze przyczepka   :|

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 17:18 »
Cytat: "aard"
Dudi, jak Ty mogłeś w ten sposób dziewczynę wykorzystywać?!?! :shock:

haha  :lol:
nie wykorzystywał, bo wolałam prowadzić.. ;)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 17:25 »
Dudi, jak Ty mogłeś w ten sposób dziewczynę wykorzystywać?!?! :shock:

ileż to ja razy chciałem jechać pierwszy i dostawałem za to opieprz :P ja nie wykorzystywałem, ja byłem zmuszony korzystać z tego tunelu ;)

Offline bouli

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.08.2009
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 19:28 »
Dziękuję za wyjaśnienia - zostanę na 100% przy góralu.

Z górala jestem zadowolony ale jak już wcześniej napisałem wątpliwości moje zasiał sprzedawca wg którego prędkość 35 km/h na crossie jest normalną podróżniczą jazdą - to o ponad 10 km/h więcej niż ja średnio jeżdżę na góralu.
Z Waszych wypowiedzi wynika, że różnice nie będą aż takie duże. A tak przy okazji jakie są Wasze średnie prędkości podczas podróży ? - czy ja jestem taki cienki ?

Ale pojawił się inny "problem" z którego nie zdawałem sobie sprawy:  brak tunelu aerodynamicznego - niestety moja żona nie chce jeździć przede mną (a także za mną)  na rowerku  :(

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 19:57 »
bouli, a może zechcesz ze mną pośmigać? Moja żona ma podobnie jak Twoja. No i warunki będziemy mieli podobne bo ja właśnie przerobiłem górala (Kellys Mobster) na rower turystyczny (wąskie opony, siodełko Brooks, bagażniki na obejmy bo nie ma otworów montażowych, pedały platforma/zatrzask i to wsio). Kręcę się pomału za crosem ale na tę chwilę ze względu na koszt to najekonomiczniejsze rozwiązanie taka przeróbka posiadanego gorala. Grunt by jeździć z czym ja ostatnio mam nie lada problem. Śmigaj góralem a jak Ci się znudzi to za jakiś czas strzelisz Sobie crosa.

Offline bouli

• Na forum od: 23.08.2009
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 20:32 »
tomeko dziękuję za zaproszenie - oczywiście jestem jak najbardziej chętny - info poszło na PW.

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 22:56 »
O Panowie- widzę, kosmos... Moja średnia wyprawowa na płaskim wyszła ~17km/h :mrgreen: Cienki jestem- po wyprawie o 12kg cieńszy :shock:
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 22:57 »
Bouli, Michał ma 100% racji i to powinno zakończyć temat, ale jeszcze dodam, że przykłady naszych średnich (z całego sezonu) masz w buttonach bikestats (tych czarnych obrazkach w podpisie - u tych, co je publikują, ofc.). I tak Michał ma 24,5 km/h, a np. ja 22,2. A mimo to żaden z nas ani na osiągi ani na rower na którym jeździ (crossowy, a jakże! ;) ) nie zamierza narzekać :)

PS. Maciek, (przykładowo) moja średnia wyprawowa to raptem 18.78
więc nie marudź - 17 to normalna średnia z bagażem, fotami i całym tym kramem :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Na forum od: 19.04.2009
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 23:00 »

Przekroczyć średnią 30km/h na dystansie większym niż 50km - to już jest dla ludzi takich jak my (niejeżdżących sportowo) nie lada osiągnięcie,

Ale na szosówce jak najbardziej realne. Mnie się to swego czasu udało... oczywiście przy jeżdzie solo.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
MTB czy cross
« 24 Sie 2009, 23:03 »
Cytat: "robertrobert1"
Mnie się to swego czasu udało.

Brawo!! Chapeaux bas! Chyba sobie jednak kupię szosówkę! :lol:
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
MTB czy cross
« 25 Sie 2009, 00:22 »
PS. Maciek, (przykładowo) moja średnia wyprawowa to raptem 18.78
więc nie marudź - 17 to normalna średnia z bagażem, fotami i całym tym kramem :)

nie no, nie porównuj tych dwóch średnich, bo pęknę. Teren miałeś... niepłaski, poza tym to moje 17 to bez postojów- podane jak licznik wskazał. Ale ja nie marudzę, nie narzekam na moją średnią. To było żartobliwie- mi taka wystarcza :P Wyjadacze Wy nieposkromione :D
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
MTB czy cross
« 25 Sie 2009, 08:27 »
Cytat: "skolioza"

Michale pasjonaci 29" psy by na Tobie wieszali aż miło   :wink:

Te calowe rozmiarówki są bardzo nieprecyzyjne, dlatego dużo lepiej podawać w milimetrach. Dochodzi do takich komicznych sytuacji w nazewnictwie - gdzie obręcz typowa 622mm to 28 cali, obręcz 622mm ale pod MTB to 29 cali, natomiast zupełne kuriozum to obręcz 630mm (był taki rozmiar przez lata w polskich Wagantach, Orkanach, Jaguarach itd.) - to 27 cali.

Oczywiście masz rację, ale przecież tu nie chodzi o faktyczny rozmiar obręczy a o IDEOLOGIĘ

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
MTB czy cross
« 25 Sie 2009, 08:34 »
Cytat: "robertrobert1"
Mnie się to swego czasu udało.

Brawo!! Chapeaux bas! Chyba sobie jednak kupię szosówkę! :lol:

czy mi sie wydaje, czy robertrobert nie może napisac nic co by nie było obśmiane?

oczywiście upraszczam, ale do tego się to sprowadza

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum