Cześć wszystkim!
Od dłuższego czasu kombinowałam jakby tu połączyć podróże z obecnością mojego sportowego, psiego partnera. Couchsurfing na którym póki co ani razu się nie zawiodłam był wspaniałą sprawą, która rozochociła moją chęć poznawania świata co najmniej dwukrotnie. Wszystko było pięknie i cudownie ale w tyle głowy wciąż były myśli, że ja sobie rozkosznie wyjeżdżam a moja sucza jest beze mnie, w domku i w dodatku roztrenowana. W związku z tym zaczęłam kombinować jak w miarę rozsądnie połączyć niskobudżetowość, podróże z psem i zrobić coś co samo w sobie będzie dodatkowym wyzwaniem. Padło więc na rower. Temat niełatwy ale uważam, że trening i zaciętość czyni mistrza.
Zaczęłam się więc przygotowywać i na początek planuję wyjechać w swoją pierwszą tego rodzaju wyprawę w terminie +/- 29.04-09.05. Kraj jeszcze do ewentualnego uzgodnienia, jestem tu otwarta na propozycje. Do wybranego miejsca dojeżdżamy pociągiem i np. z Ostravy czy Pragi ruszamy w trasę wcześniej w miarę uzgodnioną i robimy około 30-40 km dziennie. Rower ma być dla mnie środkiem transportu ale też radochą więc nie chcę uczynić z tej podróży mordęgi, z uwagi na przemieszczanie się z takim specyficznym nadbagażem
Niestety osoba z którą miałam jechać wykruszyła się i w związku z tym szukam kompana podróży. Dobrze by było gdyby osoba ta, była mniej więcej w moim przedziale wiekowym 20-30 lat (ja mam 20)
Nie jestem zainteresowana jakimś specjalnym zwiedzaniem zabytków. Kręci mnie raczej wyszukiwanie coraz to lepszych widoczków i napawaniem się stricte naturą.
Jeśli chodzi o psa, który z nami pojedzie-Border Collie dostarczający dużo radości na co dzień, zwierzanio z którym trenuję psie sporty-agility i obedience, bezproblemowa w obsłudze
Noclegi w namiocie, jedzenie we własnym zakresie ale nie wykluczam jakiegoś obiadku w przydrożnej knajpie. Mile widziane osoby z psami ale raczej takie, które ogarniają minimum podstaw psiego posłuszeństwa
Dodatkowym atutem kompana byłaby lepsza od mojej zdolność naprawcza rowerów, bo ja w tym temacie jestem jeszcze dosyć początkująca ;P
Także tego... Zapraszam do kontaktu!
Pozdrawiam serdecznie,
Ola
)