Autor Wątek: Istria na przedłużoną majówkę  (Przeczytany 572 razy)

Offline Mężczyzna Robert_W

• Miasto: Gliwice
  • Na forum od: 11.03.2016
Istria na przedłużoną majówkę
« 19 Mar 2016, 01:32 »
Witam, szukam chętnych na przedłużoną majówkę 30.04-07.05 na Istrii :) Przejazd wypożyczonym busem 5 osób 5 rowerów trasy głównie asfalt, spanie w wynajętym apartamencie. Plan to pojeździć po okolicy zahaczyć o wybrzeże Słowenii a być może i jaskinie postojną skoczyć do włoskiego Triestu na pizze, przepłynąć na wyspy Briońskie, przejechać przylądek Kamjenak. Generalnie to przy lokalnej orahovicy przychodzą najlepsze pomysły więc zapraszam zainteresowanych. Szacowany koszt 600zł na głowę + wyżywienie i atrakcje okolicy ;)
No chyba, że ktoś ma własny samochód dostosowany do przewozu 4 rowerów to wyjdzie jeszcze taniej :)

Offline Mężczyzna corsarz

• Na forum od: 03.03.2015
Odp: Istria na przedłużoną majówkę
« 20 Mar 2016, 19:26 »
Cześć,
Napisz coś więcej. Ile już masz zdecydowanych osób na wyjazd ?
Jakie przewidujesz długości tych wycieczek w km ? Średnia prędkość przejazdu takiej wycieczki to ile, mniej więcej ?

« 21 Mar 2016, 18:07 »
OK na razie są 3 osoby więc rozważamy znaleźć jeszcze jedną i jechać samochodem osobowym mamy bagażnik bazowy i uchwyty na 4 rowery ale brakuje jakiegoś autka większego bo mamy c3 i fieste :)
Chyba że będzie więcej chętnych to wtedy bus. Dzienny dystans planowany w km to 70-80 więc tak na lajcie myślę że to będzie ze zwiedzaniem na sportowo. Myślę że 18-20km/h będzie łatwo osiągnąć bo tam raczej płasko. Ale wyjdzie w praniu. Ja się dostosuję mogę zrobić i 120km ale wtedy raczej będzie słabo ze zwiedzaniem zobaczymy jaki kolektyw się zbierze.

Offline Mężczyzna corsarz

• Na forum od: 03.03.2015
« 21 Mar 2016, 22:03 »
Miałem fajnego diesla w kombiaku ale pogoniłem na jesieni i kupiłem małe auto, więc tu niestety nie pomogę.
Jeśli chodzi o dystanse to propozycja mi odpowiada. Resztę się zobaczy. Najlepiej się razem przejechać gdzieś lokalnie i zobaczymy co i jak. Może w przyszłym miesiącu jak się zrobi już cieplej ?

« 22 Mar 2016, 07:16 »
No trudno zostaje Bus :) chętnie możemy się gdzieś wybrać jak się zrobi cieplej. Jak znajdziemy 5 osobę to się zgadamy wszyscy i obgadamy szczegóły. Na pw wysyłam Ci kontakt na fejsa tam będize się łatwiej zgadać.

Offline Mężczyzna still666

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 21.02.2016
« 23 Mar 2016, 20:41 »
Witam, planuję w terminie późniejszym zwiedzić na rowerze Istrię - proszę podeślij link do trasy jaką zamierzacie pokonać na rowerze pozwoli mi to zaplanować swoją trasę. Pozdrawiam.

« 24 Mar 2016, 07:57 »
Hej nie mamy jednej trasy która jest ustalona i nią będziemy jechać. Jeszcze jest dużo czasu na przygotowania polecam Ci przejrzeć sobie różne strony z trasami rowerowymi na Istrii i skleić coś co będzie Tobie odpowiadało np. http://www.istria-bike.com/en/bike_trails/interactive-trails?filterRegion=&dfficulty=&trail_type=3&search=Search  Albo posiłkuj się planem jakiejś zorganizowanej wycieczki wystarczy nanieść ich plan na mapę i jechać przykładowo: http://www.primoris-travel.pl/istria-wyprawy-rowerowe.php#archipelag-wysp-bronskich
Mam nadzieję że pomogłem :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum