Autor Wątek: Cześć, jestem nowy  (Przeczytany 532 razy)

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
Cześć, jestem nowy
« 30 Mar 2016, 09:08 »
Witam wszystkich serdecznie. Zapisałem się tu pod wpływem informacji od wikiego o maratonie północ-południe - działa na wyobraźnię, oj działa :) Niestety termin w tym roku jest nieakceptowalny dla mnie :( No ale nie ma tego złego... - jest tu wiele rzeczy które mnie interesują, więc pewnie będę zaglądał.
Ale - ab ovo: mam 53 lata, mieszkam na Dolnym Śląsku w Lubinie. Na rowerze jeździłem "od zawsze" ale raczej okazjonalnie bardzo. Zmiany zaczęły się wraz ze zmianami w kolanach (numerem jeden była turystyka górska, raczej z ciężkimi plecakami) i rosnącym brzuszkiem (praca siedząca), i wyszło że rower mniej obciąża... Wydarzenia nabrały tempa gdy niecałe półtora roku temu kolega podstępnie namówił mnie na start w Nocnej Masakrze ;) na której poniekąd połknąłem bakcyla i od tamtego czasu startuję w Maratonach Rowerowych na Orientację. Dodatkowo wystartowałem w 1000 Miles Adventure i zgodnie z planem, choć sporo dłużej niż chciałem :), przejechałem dystans "połówkowy" - wyszło około 900km. I to chyba moje największe rowerowe osiągnięcie. Do tego roku, mam nadzieję, bo startuję znów na całym dystansie...

Pozdrawiam, Tomek

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Odp: Cześć, jestem nowy
« 30 Mar 2016, 09:20 »
Witam i podziwiam. Jednak 1000 km na szosie to nie to samo co podobny dystans po drogach i bezdrożach Czech i Słowacji w wariancie samowystarczalności. No i górek tam chyba nie brakuje.
Jeżeli nie Północ-Południe to może rekreacyjnie Kórnicki Maraton Turystyczny jest w bardziej odpowiadającym terminie (6-7.VIII)?
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

« 30 Mar 2016, 10:15 »
Witam i podziwiam. Jednak 1000 km na szosie to nie to samo co podobny dystans po drogach i bezdrożach Czech i Słowacji w wariancie samowystarczalności. No i górek tam chyba nie brakuje.
Jeżeli nie Północ-Południe to może rekreacyjnie Kórnicki Maraton Turystyczny jest w bardziej odpowiadającym terminie (6-7.VIII)?
#!%&* -  Ojej, tu akurat wesele w rodzinie... Ale wcześniej czy później coś będzie, jak mówiłeś ostatnio tych imprez przybywa :)

Offline Mężczyzna pz28

• Miasto: Głogów
  • Na forum od: 29.01.2016
« 30 Mar 2016, 10:21 »
Witam kolegę z za miedzy i do zobaczenia na trasie.

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
« 30 Mar 2016, 10:25 »
Świetne portfolio, witaj na forum. Na pewno będziesz miał też coś ciekawego do napisania.

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
« 30 Mar 2016, 10:28 »
Cześć

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 30 Mar 2016, 10:30 »

Cześć.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Na forum od: 23.02.2013
« 31 Mar 2016, 02:23 »
W końcu ktoś ze stolicy Polskiej Miedzi :P
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

« 31 Mar 2016, 09:07 »
Widzę że LGOM nie ma tu wielu aktywnych reprezentantów, no ale lepsza mała silna grupka niż duże "leniwe" zaplecze ;) Pewnie się gdzieś na trasie spotkamy. Póki co jutro jadę do Ligoty k/Czechowic-Dziedzic - http://nmno.nadwislanskirp.pl/ - TR150, sponiewiera trochę...

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 31 Mar 2016, 20:08 »
Póki co jutro jadę do Ligoty k/Czechowic-Dziedzic - http://nmno.nadwislanskirp.pl/

Nie tylko Ty. ;)

« 1 Kwi 2016, 12:45 »
Wiem, wiem, widzę tu parę znajomych nicków :) I nie dziwota, bo przecież MRnO dość dobrze wpisuje się w charakter tego forum...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum