Autor Wątek: Pomarańczowa strona mocy  (Przeczytany 887 razy)

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
Pomarańczowa strona mocy
« 30 Mar 2016, 10:11 »
Zasadniczo ujeżdżam trzy rowery. Najstarszy jest Marin Team Titanium ~20-letni sztywniak oparty na starym chyba niezniszczalnym :) LX 3x7. Koła to też LX-y. Do tego Gripshifty, jakieś klamki i V-ki Avida. Opony Panaracera - Dart i Fire XC pro. Poza ramą, kołami i przerzutkami chyba już nic oryginalnego nie ma - to rower użytkowy, na miasto, nie wygląda atrakcyjnie i dlatego mogę go pod sklepem w miarę spokojnie zostawić.
Drugi - w teren - to hardtail KTM-a Race Cross rocznik bodaj 2009, alu, generalnie maszynka do XC ze sporymi modyfikacjami - osprzęt XT 3x9 (poza korbą), amorek Manitou R7 Elite, koła Fulcrum Red Metal 5 (aktualnie RM3 lub Mavic Crossmax SL). Opony Maxxis Ikon z tymi wszystkimi literkami. Niedawno wymieniłem kierownicę na jakąś 71cm pomarańczową pod kolor :)
Wreszcie ostatni nabytek do treningów asfaltowych - hybryda Stevensa Strada 1000 Disc. Rama alu, widelec karbon, Ultegra 6800 2x11, manetki SL-RS700, hamulce tarczówki Deore, koła WH-RX31, opony Marathon Supreme 700x32C. Dokupiłem jeszcze jakieś "terenowe" Continentale 700x38C i Meridy 700x43C na których spokojnie da się z asfaltu zjechać.
O drobiazgach typu pedały czy siodełka rozpisywał się nie będę, mam tego więcej i dość często przekładam :)
Pozdrawiam, Tomek
« Ostatnia zmiana: 30 Mar 2016, 12:55 Fagetus »

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Odp: Pomarańczowa strona mocy
« 30 Mar 2016, 10:43 »
Czekamy na foty tej pomarańczowej rewolucji ;D

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Na forum od: 23.02.2013
« 31 Mar 2016, 02:22 »
Pewnie nie raz widuję te cuda na ulicach naszej wsi :P
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

« 31 Mar 2016, 08:46 »
Marin jak mówiłem nie rzuca się w oczy, no może trochę ten czerwony pasek na Panaracerze z tyłu; Strada w sumie też - czarno-grafitowa jest :) KTMa po mieście nie gonię - zbyt widoczny jest a i opon na asfalt szkoda...

« 31 Mar 2016, 09:17 »
Nie wiem czy się zamieszczą, ale spróbuję wrzucić co mam - z terenu, z 1000 mil konkretnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum