Autor Wątek: Pamir Highway - lodowiec Fedczenki i dolina Bartang  (Przeczytany 548 razy)

Offline Mężczyzna Kurierpoz

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 30.12.2014
Cześć,

Czy ktoś z szacownych forumowiczów zapędził się pod lodowiec Fedczenki w Pamirze? Z map można wyczytać, że do lodowca wiedzie droga, która nagle się urywa, choć na google maps widać dalej jak wiedzie szlak. Czy droga wiodąca pod lodowiec jest przejezdna dla rowerzystów?

No i drugie pytanie. Jestem świeżo po lekturze poradnika dla sakwiarzy udających się do doliny Bartang zamieszczonego na własnadroga.pl. Czy nie mając pozwolenia na odwiedzenie jeziora Sarez, można jechać doliną Bartang przecinając Pamir (oczywiście pomijając Sarez)?

Za wszelką pomoc wielkie dzięki :)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Się zacytuję się ;)

W grudniu było dość mocne trzęsienie ziemi - znów sporo naszkodziło, M41 była możliwa  do pokonania, dolina Bartnagu na pewno nie. Gdyby ktokolwiek się tam wybierał polecam zasięgnąć języka o sytuacji w GBAO w Chorogu - pani z PECTA zawsze odpisuje.
Przy okazji możesz zapytać o pozwolenia.

O drodze do lodowca Ci nie powiem. Na ruskich stronach nic nie znalazłem, ale też nie szukałem jakoś bardzo, na stronach z relacjami z trekkingów - jeśli jeżdżą gdzieś w okolicy, to na osłach.

Offline Mężczyzna Kurierpoz

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 30.12.2014

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
Dokładnie, sytuacja tam jest dość dynamiczna. Bieżące wątpliwości zawsze trzeba u pani w PECTA rozwiązywać. No chyba, że ma się znajomych co przejeżdżali temat 2 tygodnie wcześniej ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum