Autor Wątek: Woda do picia, bankomaty - w czasie kilkumiesięcznych wypraw  (Przeczytany 2576 razy)

Offline Mężczyzna zero

• Osiołek i jego leń.
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 30.08.2015
Koncepcja słuszna, choć na dłuższą metę trzeba by wzbogacać w minerały, ale...
W dodatku pole do popisu dla majsterkowiczów. Dla mnie rewelacja. Może komuś się przyda:

https://youtu.be/pJFTG5vxVCk?t=3m11s
Rower może być składakiem, ale musi się składać ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Bardzo interesujące (intelektualnie) urządzenie, natomiast jako coś do wożenia na rowerze...
Czy to złapie dość wody w miejscach, gdzie jest jej niedobór (np. pustynie), ?
Bo wożenie takiego pudła na ramie tylko po to żeby nie nabierać wody po drodze, w miejscach gdzie tę wodę można uzupełnić, to mnie zupełnie nie przekonuje.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Ciekawe ile realnie wody da się uzyskać w normalnych warunkach.

Woda jest ciężka, więc uzupełnianie jej na bieżąco ma jakiś sens ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna zero

• Osiołek i jego leń.
  • Na forum od: 30.08.2015
Kondensacja pary wodnej, czyli wilgoci z atmosfery ma wiele zalet, ma i wady. Na gorącej/suchej pustyni może być kłopot, ale w wielu sytuacjach się sprawdzi. Pozyskana woda będzie wprawdzie pozbawiona mikro i makroelementów, ale będzie stosunkowo czysta. Na pewno czystsza niż z większości filtrów, zwłaszcza po kilku dniach używania.  Objętościowo to dwa standardowe bidony.

Rower może być składakiem, ale musi się składać ;)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Kranówka najlepsza ;) Bogata w minerały, zero waste'owa, jest nie raz okazja żeby zagadać do lokalsów...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Koncepcja słuszna, choć na dłuższą metę trzeba by wzbogacać w minerały, ale...
W dodatku pole do popisu dla majsterkowiczów. Dla mnie rewelacja. Może komuś się przyda:

https://youtu.be/pJFTG5vxVCk?t=3m11s

Używałeś? Sprawia wrażenie gadżetu z telezakupów mango, chętnie bym się dowiedział czy to faktycznie choć trochę działa.

Offline Mężczyzna śledziu

• Miasto: Oława
  • Na forum od: 07.01.2017
Ja zakupiłem guardianpurifier MSR. Drogi ale warto, starcza na 10000l wody i nie potrzeba żadnych tabletek itp. Jeszcze z kałuży nie zasysałem ale używam go do filtrowania wody kranowej na wyjazdach i daje radę. Ma swoje wymiary i pół kilo ale coś za coś. Plastiku nie produkuję a jakby policzyć to po 10000l wody się zwróci na pewno  :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum