Autor Wątek: Rower szosowy na długie jazdy, również po górach.  (Przeczytany 8895 razy)

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
W każdym razie na mnie jest za duży i mam dyskomfort :P

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
Zapewne dlatego, że wydałaś kupę siana a jeździć nie da rady ;)

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
Tylko przy Canyonie warto wiedzieć, że ten rower ma cholernie nietypowy standard widelca 1 1/4 cala. A dostać na ten rozmiar mostek jest niesłychanie trudno, wybór właściwie zerowy, nawet i podkładek nie ma, a rowery są sprzedawane z już przyciętym widelcem, tak więc nie można samemu ustawić jego długości.

Chodzi o średnicę rury sterowej, tak ?
Na stronie producenta przy roczniku 2016 jest podane 1 1/8", mostek mam Canyon V15, na stronie z komponentami z rocznika 2015 ( 14 strona ) podane jest, że dedykowany jest on dla rur 1 1/8".

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
W wersjach alu modelu Endurace średnica jest na szczęście standardowa. Dużym plusem są też łożyska suportu HT2, co znacznie ułatwia samodzielny serwis. Do pełni szczęścia brakuje mi zewnętrznego prowadzenia linek, ale taki to już trend, że chowa się się je teraz w ramie  >:( Obym nie musiał zmieniac zerwanej linki na trasie :-/
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

• We are infinite
    • Awesome Nomad
W wersjach alu modelu Endurace średnica jest na szczęście standardowa. Dużym plusem są też łożyska suportu HT2, co znacznie ułatwia samodzielny serwis. Do pełni szczęścia brakuje mi zewnętrznego prowadzenia linek, ale taki to już trend, że chowa się się je teraz w ramie  >:( Obym nie musiał zmieniac zerwanej linki na trasie :-/

Jak się linka zerwie to poprowadzi się ja zewnętrznie ;)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Tylko przy Canyonie warto wiedzieć, że ten rower ma cholernie nietypowy standard widelca 1 1/4 cala.
W starej ramie Campus redukowałem. Nie mogłem znaleźć widelca z odpowiednio długą sterówką, więc kupiłem podkładki redukcyjne za 10 złotych i wsadziłem widelec ze sterówką 1 i 1/8 cala. Ale to dotyczy zabytków ;)

• We are infinite
    • Awesome Nomad
Wczoraj robiłem pierwsze kilometry na Canyon-ie i na chwile obecną jestem zadowolony wielce :)
Drogi nie były zbyt równe, ale dobrze się jechało - tłumienie drgań jest ok :)
Nie wycisnąłem z niego wszystkiego bom lekko kontuzjowany...
Muszę się tylko przyzwyczaić do baranka i hamulców, które są w innym miejscu niż zwykle :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum