Autor Wątek: Używana szosa za około 2000zl  (Przeczytany 1664 razy)

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
Używana szosa za około 2000zl
« 1 Wrz 2009, 11:12 »
Postanowiłem kupić szose ponieważ jazda na moim crossie nie dostarcza mi juz tyle adrenaliny co kiedyś;)

W oko wpadł mi ten rower http://allegro.pl/item720611437_trek_1500_dura_ace_mavic_wcs_tiagra.html
Czy wart jest swojej ceny?
W temacie  rowerów szosowych jestem zielony dlatego prosze o rade. :)

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
Re: Używana szosa za około 2000zl
« 1 Wrz 2009, 20:46 »
Rower jest świetny! Ma bardzo dobry osprzęt i jest warty tej ceny ... pod warunkiem, że nie zamierzasz zaliczać wszystkich górek. Przy górach korba na 3 blatach  to konieczność.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 1 Wrz 2009, 23:00 »
Cytat: "robertrobert1"
Przy górach korba na 3 blatach  to konieczność.

Hehe, zaraz przyjdzie Michał W i przypomni, jak wjechał na Kralovą Holę na szosówce z przełożeniem bodaj 39-26... I ma na to świadków (choćby mnie) :mrgreen:

Robert, daj już spokój z tego typu dogmatycznymi stwierdzeniami, że coś jest "koniecznością", a coś innego się do czegoś "nie nadaje". Miej choć tyle przyzwoitości, żeby dodać "moim zdaniem", bo młodym w głowach mieszasz...

Każdy jest inny i to, co dla jednego jest koniecznością, dla innego będzie już tylko "wskazane", a dla trzeciego w ogóle zbędne. Proponuję trochę więcej dystansu do siebie i ciut szersze spojrzenie. Świat stanie się ciekawszy i... przyjaźniejszy :)

Symfonian, mi też się bardzo ten rowerek podoba. Nie gwarantuję, czy wart swej ceny, bo na cenach szosówek się nie znam, ale gdybym sam szukał szosy oraz wiedział, że geometria by mi pasowała, to za te pieniądze brałbym w "Kup teraz", bo sprzątną! :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 1 Wrz 2009, 23:02 »
offtopic : rower to konieczność w podróżach rowerowych :-)

i jeszcze umiejętność jazdy na nim .... (chyba)
… why so serious ?

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 1 Wrz 2009, 23:05 »
25 zębów z tyłu i 39 z przodu, to całkiem przywoite przełożenia na góry. Na góry powinno wystarczeć, chyba że jesteś słynnym turystą rowerowym. Ja w swojej miałem 21 zębów z tyłu i 42 z przodu, co czasami owocowało biegiem "z buta" :D
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna muzycom

• Miasto: Świeradów - Zdrój
  • Na forum od: 19.05.2009
« 1 Wrz 2009, 23:50 »
Ta rama ma kilka lat, malowanie jak 2006 r.
Wymieniony został ciężki osprzęt bontragera na lżejsze graty.

W opisie małe nieścisłości:
 -koła shimano WH-R560 105 srebrne na zdjęciu piasta mavica
 -przerzutka p.Ultegra -shimano Tiagra (nowe)  :shock:

"Rower w bardzo dobrym stanie używany 1 sezon od marca tego roku" - ciężko mi uwierzyć że rama na szosie dorobiła się tylu rys w tak krótkim czasie.

Jednak cenowo okazja jest. Dobra rama doby osprzęt. Miałem przyjemność jeździć na takiej ramie z osprzętem 105 i z chęcią bym taką wyścigówkę przyjął :)

« 2 Wrz 2009, 07:52 »
Jak jest cenowa okazja i spore nieścisłości w opisie, to wszystko wskazuje na nieuczciwość sprzedawcy. Ja bym w takim razie odpuścił.

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 2 Wrz 2009, 21:09 »
Dzięki za porady,
Przełożeń na góry sie nie boje teraz jeżdżąc  na rowerze crossowym prawie nie używam  najmniejszego blatu, a w sumie w mojej okolicy nie ma jakiś strasznych podjazdów.

Koleś mieszka blisko mnie wiec sie jutro wybieram na oględziny, na co zwrócić uwage? wiadomo zużycie napędu, wgniecenia w ramie, są jakieś sposoby na określenie wieku rowera, tak jak przy zakupie aut;p

A co do ramy 56 to mysle że będzie dobra mam 185cm zawsze idzie coś odpowiednim mostkiem wyregulować.

Cytat: "muzycom"
Ta rama ma kilka lat, malowanie jak 2006 r.

W opisie małe nieścisłości:
 -koła shimano WH-R560 105 srebrne na zdjęciu piasta mavica
 -przerzutka p.Ultegra -shimano Tiagra (nowe)  :shock:

"Rower w bardzo dobrym stanie używany 1 sezon od marca tego roku" - ciężko mi uwierzyć że rama na szosie dorobiła się tylu rys w tak krótkim czasie.

-przerzutka p.Ultegra -shimano Tiagra (nowe) tu chodzilo mu chyba o to ze klamkomanetki Tiagra?
przednie koło jest inne niż tylne?-całkiem iny zaplot

« 2 Wrz 2009, 21:39 »
Wgłębienia na obręczach  powstałe w wyniku hamowań - nie powinnno ich być. Naprężenie szprych. Dokladnie obejrzyj ramę, czy nie ma śladów pęknięć, głębokich rys. Czy rower ma papiery, dowód zakupu etc.?Czy rower nie zostawia dwóch śladów - krzywa rama.

« 2 Wrz 2009, 21:45 »
Cytat: "arkadoo"
25 zębów z tyłu i 39 z przodu, to całkiem przywoite przełożenia na góry. Na góry powinno wystarczeć, chyba że jesteś słynnym turystą rowerowym. Ja w swojej miałem 21 zębów z tyłu i 42 z przodu, co czasami owocowało biegiem "z buta" :D

I  znowu się czepiasz. Za te słowa admin powinien  cię wykasować ale .... przecież ty sam jesteś adminem. Jak widzę stosujesz zasadę równych i równiejszych.

« 2 Wrz 2009, 21:57 »
Cytat: "aard"
Przy górach korba na 3 blatach  to konieczność.

Hehe, zaraz przyjdzie Michał W i przypomni, jak wjechał na Kralovą Holę na szosówce z przełożeniem bodaj 39-26... I ma na to świadków (choćby mnie) :mrgreen:

Owszem, wiele można jak się chce.

Robert, daj już spokój z tego typu dogmatycznymi stwierdzeniami, że coś jest "koniecznością", a coś innego się do czegoś "nie nadaje". Miej choć tyle przyzwoitości, żeby dodać "moim zdaniem",

Tak, zgadza się. Moim zdaniem na wysokie góry korba z 3 blatami to konieczność. Konieczność jeśli chce się zachować stałą kadencję.

Każdy jest inny i to, co dla jednego jest koniecznością, dla innego będzie już tylko "wskazane", a dla trzeciego w ogóle zbędne. Proponuję trochę więcej dystansu do siebie i ciut szersze spojrzenie. Świat stanie się ciekawszy i... przyjaźniejszy :)

Dokładnie! Przecież można jeżdzić na rowerze z 30 przełożeniami a można też na monospeedzie. Tylko na którym będzie się przyjemniej jeżdziło po górach?

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 2 Wrz 2009, 22:15 »
Za te słowa admin powinien  cię wykasować ale .... przecież ty sam jesteś adminem. Jak widzę stosujesz zasadę równych i równiejszych.

eeee .. nie chcę się czepiać ale:
1. arkadoo nie jest adminem .. tylko moderatorem
2. za co niby miałbym go "wykasować" ?
… why so serious ?

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
« 2 Wrz 2009, 22:32 »
Cytat: "robb"
za co niby miałbym go "wykasować" ?

Tak profilaktycznie Go "skasuj", żeby Mu coś do głowy nie przyszło jeszcze :lol:
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum