Autor Wątek: Cześć ! :)  (Przeczytany 1652 razy)

Offline Mężczyzna Zamki, ruiny i legendy

• Miasto: Mazowsze
  • Na forum od: 20.04.2016
Cześć ! :)
« 20 Kwi 2016, 04:36 »
Jak na nowego członka forum przystało, wpadłem najpierw tutaj żeby przywitać się z wszystkimi i zostawić dwa słowa opisu, cóż to za gagatek stuka właśnie w klawiaturę :)
Jestem pasjonatem zamków. W sumie mógłbym sam siebie określić jako podróżnik rowerowo-zamkowy :) Nawet zmobilizowałem się raz i wydałem książkę/album muskającą temat naszej rodzimej zamkowości. Od razu podkreślę (żeby ta informacja nie zabrzmiała jak reklama) że zrezygnowałem z jakiegokolwiek zarobkowania na niej ! :)
W naszym kraju odwiedziłem ponad 300 zamków/lokacji zamkowych (nie tylko na rowerze), poza granicami ponad setkę i cyfra co roku pęcznieje :)
Dotąd rowerowo włóczyłem się mniej lub więcej po takich krajach jak Słowacja, Czechy, Węgry, Litwa, Niemcy, Luksemburg i Francja.
Jestem na wyprawach samotnikiem (w kilku krótkich epizodach złamałem tą zasadę) i bardzo to lubię. Staram się sypiać przede wszystkim w namiocie (czasami tylko w śpiworze). Lubię naturę i jeżdżę przez cały rok (minionej zimy odnotowałem 3 wyprawy z noclegami pod namiotem od 6 do 12 dni)
Widzę że będzie z kim i o czym tutaj pisać. A i liczę że liznę trochę wiedzy na bazie Waszych doświadczeń !
No i na zakończenie pewien niuans, który mnie nieco wyróżnia... :) Szczególnie kiedy latem podróżuję w krótkich spodenkach :)
Nie mam jednej nogi albo raczej nigdy nie wstaję z łóżka lewą nogą ! :) Straciłem ją podczas walki z nowotworem, pozbierałem się do kupy i znów ciężko zdjąć uśmiech z mojej twarzy :)
Pozdrawiam ! :)
Rafał
Mam na imię Rafał, uwielbiam zamki i nigdy nie wstaję z łóżka lewą nogą :) Z resztą sam zobacz:
https://www.youtube.com/watch?v=HxXuidJHqRw

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Odp: Cześć ! :)
« 20 Kwi 2016, 06:28 »
Cześć, fajnie że wpadłeś. Rozgość się i nie zrażaj się bzdurnymi wymianami zdań coponiektórych ;)

blondas

• Gość
« 20 Kwi 2016, 07:21 »
Cześć, dobrze że tu trafiłeś.

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
« 20 Kwi 2016, 07:28 »
Polak potrafi. ;D
Szerokości. ;)
Witaj. :D
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 20 Kwi 2016, 07:33 »
A i liczę że liznę trochę wiedzy na bazie Waszych doświadczeń !

Albo, co jest równie prawdopodobne, będziemy korzystać z twoich doświadczeń :)

Witaj :)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 20 Kwi 2016, 07:39 »
Cześć :)
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 20 Kwi 2016, 07:47 »
Dzień Dobry.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 20 Kwi 2016, 07:56 »

Cześć. :)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 20 Kwi 2016, 08:06 »
Witam!
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 20 Kwi 2016, 08:20 »
o miło poznać. Prowadzisz jakieś zapiski (tj. bloga, stronkę www.), archiwizujesz ślady tych swoich podróży, bo tematyka fajna.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 20 Kwi 2016, 08:28 »
witaj

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
« 20 Kwi 2016, 08:52 »
Cześć.
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna Zamki, ruiny i legendy

• Miasto: Mazowsze
  • Na forum od: 20.04.2016
« 20 Kwi 2016, 09:01 »
o miło poznać. Prowadzisz jakieś zapiski (tj. bloga, stronkę www.), archiwizujesz ślady tych swoich podróży, bo tematyka fajna.
Owszem - czasami coś tam utrwalę, również w internecie... :) Ale bloga mam tak zaniedbanego że wstyd się przyznać do niego ! Na facebookowej stronce pisuję w sumie głównie o zamkach (gdzie tzw. pisywanie jest tak naprawdę niezbyt rozpiętym komentarzem do zdjęcia). Najwierniej moją rowerowo-zamkową pasję oddają chyba jeszcze filmiki na YouTube :) Choć i z nimi mam kilkuletnie zaległości (podsumowanie video powstaje dosłownie raz na kilka wypraw i to po miesiącach od ich zakończenia ! :)  )
Jeśli ma być krótko to np. tutaj:

lub tutaj:

A jeśli dłużej to sugerowałbym tutaj:

albo tutaj:

Starczy tych przechwałek :)
Pozdrawiam ! :)
Mam na imię Rafał, uwielbiam zamki i nigdy nie wstaję z łóżka lewą nogą :) Z resztą sam zobacz:
https://www.youtube.com/watch?v=HxXuidJHqRw

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 20 Kwi 2016, 09:09 »
Cześć! :)

W naszym kraju odwiedziłem ponad 300 zamków/lokacji zamkowych (nie tylko na rowerze), poza granicami ponad setkę i cyfra co roku pęcznieje

A masz jakąś stronę, blog, czy cos w ten deseń na którym je odhaczasz/opisujesz? Prócz owej publikacji o której wspomniałes (czy można ją jeszcez gdzies dostać?:) Chociaz przypuszczam, ze nie był to pewnie duzy nakład skoro wydałeś to sam? W każdym razie naprawdę chetnie bym zobaczyła.

Nie mam jednej nogi albo raczej nigdy nie wstaję z łóżka lewą nogą !  Straciłem ją podczas walki z nowotworem, pozbierałem się do kupy i znów ciężko zdjąć uśmiech z mojej twarzy

Przepraszam że tak obcesowo... Jak Ci się podrózuje od strony technicznej? Rozumiem że wypracowałeś sobie sposoby. Pytam ze względu na bliska osobę, która po utracie mobilności (konczyna co prawda została, ale mobilnosc jest bardzo zaburzona) utraciła równiez radość i nigdzie wychodzić nie chce, wiem że taka żałoba po utracie musi potrwać niestety...

Miło przywitać:)

edit: oj, widze że już coś wkleiłeś
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
« 20 Kwi 2016, 09:34 »
Cześć

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat