Cześć! Cytat: Zamki, ruiny i legendy w 20 Kwi 2016, 03:36W naszym kraju odwiedziłem ponad 300 zamków/lokacji zamkowych (nie tylko na rowerze), poza granicami ponad setkę i cyfra co roku pęczniejeA masz jakąś stronę, blog, czy cos w ten deseń na którym je odhaczasz/opisujesz? Prócz owej publikacji o której wspomniałes (czy można ją jeszcez gdzies dostać? Chociaz przypuszczam, ze nie był to pewnie duzy nakład skoro wydałeś to sam? W każdym razie naprawdę chetnie bym zobaczyła.Cytat: Zamki, ruiny i legendy w 20 Kwi 2016, 03:36Nie mam jednej nogi albo raczej nigdy nie wstaję z łóżka lewą nogą ! Straciłem ją podczas walki z nowotworem, pozbierałem się do kupy i znów ciężko zdjąć uśmiech z mojej twarzyPrzepraszam że tak obcesowo... Jak Ci się podrózuje od strony technicznej? Rozumiem że wypracowałeś sobie sposoby. Pytam ze względu na bliska osobę, która po utracie mobilności (konczyna co prawda została, ale mobilnosc jest bardzo zaburzona) utraciła równiez radość i nigdzie wychodzić nie chce, wiem że taka żałoba po utracie musi potrwać niestety...Miło przywitać:)edit: oj, widze że już coś wkleiłeś
W naszym kraju odwiedziłem ponad 300 zamków/lokacji zamkowych (nie tylko na rowerze), poza granicami ponad setkę i cyfra co roku pęcznieje
Nie mam jednej nogi albo raczej nigdy nie wstaję z łóżka lewą nogą ! Straciłem ją podczas walki z nowotworem, pozbierałem się do kupy i znów ciężko zdjąć uśmiech z mojej twarzy
Cytat: R_och w 20 Kwi 2016, 08:20o miło poznać. Prowadzisz jakieś zapiski (tj. bloga, stronkę www.), archiwizujesz ślady tych swoich podróży, bo tematyka fajna.Owszem - czasami coś tam utrwalę, również w internecie... Ale bloga mam tak zaniedbanego że wstyd się przyznać do niego ! Na facebookowej stronce pisuję w sumie głównie o zamkach (gdzie tzw. pisywanie jest tak naprawdę niezbyt rozpiętym komentarzem do zdjęcia). Najwierniej moją rowerowo-zamkową pasję oddają chyba jeszcze filmiki na YouTube Choć i z nimi mam kilkuletnie zaległości (podsumowanie video powstaje dosłownie raz na kilka wypraw i to po miesiącach od ich zakończenia ! )Jeśli ma być krótko to np. tutaj: lub tutaj:A jeśli dłużej to sugerowałbym tutaj: albo tutaj: Starczy tych przechwałek Pozdrawiam !
o miło poznać. Prowadzisz jakieś zapiski (tj. bloga, stronkę www.), archiwizujesz ślady tych swoich podróży, bo tematyka fajna.
Jednak muszę Ci również odrobinę podciąć skrzydła, bowiem bywa tak (nie mi to oceniać w tym konkretnym przypadku) że pozornie zachowana kończyna może dawać mniejsze perspektywy aniżeli proteza
Cytat: Zamki, ruiny i legendy w 20 Kwi 2016, 09:01Cytat: R_och w 20 Kwi 2016, 08:20o miło poznać. Prowadzisz jakieś zapiski (tj. bloga, stronkę www.), archiwizujesz ślady tych swoich podróży, bo tematyka fajna.Owszem - czasami coś tam utrwalę, również w internecie... Ale bloga mam tak zaniedbanego że wstyd się przyznać do niego ! Na facebookowej stronce pisuję w sumie głównie o zamkach (gdzie tzw. pisywanie jest tak naprawdę niezbyt rozpiętym komentarzem do zdjęcia). Najwierniej moją rowerowo-zamkową pasję oddają chyba jeszcze filmiki na YouTube Choć i z nimi mam kilkuletnie zaległości (podsumowanie video powstaje dosłownie raz na kilka wypraw i to po miesiącach od ich zakończenia ! )Jeśli ma być krótko to np. tutaj: lub tutaj:A jeśli dłużej to sugerowałbym tutaj: albo tutaj: Starczy tych przechwałek Pozdrawiam ! jak to "zaniedbałem" wracaj szybko do przekazu medialnego swoich podróży. Ja obejrzałem filmik z pierwszego linku ( na więcej nie mam teraz czasu ). Widać w nim przede wszystkim radość z tego co się robi, ... no i te okoliczności przyrody.Ładnie, naprawdę ładnie. Twoje dokonania mogą być inspiracją dla wielu niedowiarków - pokaż to co robisz.
Czy zdjęcie jest zrobione w Zamku Bolczów?
Cześć Rewelacyjne jest to zdjęcie z postu powitalnego!Z Tobą był wywiad parę miesięcy temu w Rowertourze?
Rafał, zapraszam do Zamku Cesarskiego w Poznaniu jak bedziesz w okolicy, bardzo młody zamek, wiem, ale interesujący:) Chętnie oprowadzę:D
W Poznaniu bywam - z chęcią skorzystam Chociaż moja ciekawość najbardziej niecierpliwi się w przypadku "zamku Gargamela" Czyli odbudowanym zamku królewskim w Poznaniu. Z zewnątrz zrobiłem mu już milion zdjęć, wewnątrz ani jednego Ciągle tylko słyszę że jeszcze nie jest publicznie otwarty...
Cytat: Zamki, ruiny i legendy w 20 Kwi 2016, 13:59W Poznaniu bywam - z chęcią skorzystam Chociaż moja ciekawość najbardziej niecierpliwi się w przypadku "zamku Gargamela" Czyli odbudowanym zamku królewskim w Poznaniu. Z zewnątrz zrobiłem mu już milion zdjęć, wewnątrz ani jednego Ciągle tylko słyszę że jeszcze nie jest publicznie otwarty...Gargamel jeszcez faktycznie nie jest otwarty i co chwilę "ma byc otwarty" (wszyscy przewodnicy doczekać się nie mogą, kiedy to nastapi). Faktycznie budzi masę kontrowersji, ale myślę że jak nabierze patyny i się opatrzy, to może nie będzie z nim tak źle. Chociaz mnie tez z poczatku jego widok przyprawiał o ból oczu.Cesarski jest świetny, bo mozna samemu po nim łazić (po duzej jego części). Niesttey nie mozna samemu wejśc np. do gabinetu Arthura Greisera. Ale generalnie Zamek Cesarski ma bardzo "pro-spoleczną" politykę, jest dla ludzi.CO do wings for life - łoł, fajnie:) Ja nie biegnę, ale być może będę jeszcze w Poznaniu, to przyjdziemy z Jacem pokibicować. A jesteś w Poznaniu tylko na jeden dzień, czy będziesz nocował?edit:Taka dykteryjka o Gargamelu, przy okazji jego budowy zdarzylo się, ze betonem zalano rury kanalizacyjne pod połową Starego Rynku, tadam!