Autor Wątek: Grenoble i Prowansja  (Przeczytany 1164 razy)

Daszek

• Gość
Grenoble i Prowansja
« 1 Wrz 2009, 15:16 »
Witam , już za tydzień wyjeżdżam z mężem na wyprawę po Prowansji . Jednak najpierw lądujemy w Grenoble gdzie składamy rowery i stamtąd dopiero jedziemy dalej. Niestety nie mam szczegółowej mapy ze ścieżkami lub szlakami rowerowymi - o ile takie są . Jeżeli macie jakieś informacje lub byliście tam to proszę piszcie. Jadę z namiotem więc interesują mnie także namiary na pola i campingi. Mój  mail:  malcza67@gmail.com .
Pozdrawiam wszystkich miłośników podróży i rowerów.

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Grenoble i Prowansja
« 2 Wrz 2009, 08:33 »
Cytat: "Daszek"
Jadę z namiotem więc interesują mnie także namiary na pola i campingi.

Witamy.
Jeździliśmy w zeszłym roku po Dolinie Loary i małych municypalnych kempingów było tak dużo, że żadne namiary nie były potrzebne. Podobnie jest z drogami. Francja ma chyba najbardziej rozwiniętą sieć drogową w Europie. zadne ścieżki nie są potrzebne. Wszędzie mnóstwo jest pięknych, widokowych tras, na których nie ma w zasadzie żadnego ruchu. Musicie się jedynie zaopatrzyć w dokładną mapę. Atlas samochodowy 1:300.000, dostępny w każdej księgarni z mapami, powinien wystarczyć, choć ja używałem jeszcze dokładniejszych.
Powodzenia.

Daszek

• Gość
Grenoble i Prowansja
« 3 Wrz 2009, 15:40 »
Dziękuję za informacje . Niestety jest mały problem z mapami , ale damy radę ! Gratuluję fantastycznej stronki. To moja pierwsza wyprawa poza granice Polski (nie liczę Bornholmu) - mąż jeździ cyklicznie . Nie mogę się doczekać :) Pozdrawiam.

Tagi: francja 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum