Witam. Nazywam się Michał, mam 24 lata i jestem z Łodzi. Szukam towarzysza lub towarzyszki na podróż rowerową z Łodzi do Rzymu w terminie 16 lipca - 9 sierpnia. Powrót 9 sierpnia Ryanair'em. Trasa przez Czechy i Austrię. Główną atrakcją ma być przejechanie Alp rowerem w tym dwóch wielkich przełęczy, czyli Hochtor i Stelvio. Dzienny dystans oscylujący w okolicach 100 km, z uwzględnionymi co najmniej dwoma dniami na odpoczynek i jednym na zwiedzanie Rzymu. Spanie pod namiotem, głównie na dziko albo na gospodarza, czasami może jakiś kemping. Gotowanie samemu, czasami jakaś restauracja. Na ten moment koszt biletu lotniczego z rowerem i 15 kg bagażem dodatkowym to około 620 zł. Wydatki na podróż oceniam na max 15 euro dziennie, czyli całość zamknęłaby się w około 2200-2500 zł. Szukam kogoś w mniej więcej swoim wieku, czyli około 18-30 lat. Lubię zimne piwo wieczorem i dyskusje na czym świat stoi. Wyprawa może zostać lekko przesunięta na późniejszy termin ale nie wcześniej. Jazda w deszczu o ile nie będzie bardzo mocny i będzie nam się spieszyło. Zwiedzanie umiarkowane. Wykruszyła mi się dzisiaj koleżanka, która miała ze mną jechać, a mam już dosyć siedzenia w mieście i swojej roboty więc let's ride together