zapytam z ciekawości, jak dbacie o stal "od środka"?
Cytat: m.arek w 23 Sty 2017, 10:44zapytam z ciekawości, jak dbacie o stal "od środka"?Ja zrobiłem tak, że rozkręciłem cały rower, zabezpieczyłem wszystkie nagwintowane otwory, w ramę wlałem benzynę ekstrakcyjną, wytrząsłem, odczekałem jak całość obeschła/odparowała i najlepiej jak potrafiłem spryskałem całość Fluidolem ML. Zimą nie jeżdżę - ilość soli w Krakowie jest przerażająca :-)
Gravel, adventure...ja tam bym nie przesadzał . Jak się człowiek zagłębi w geometrię ramy, czyli serca roweru, to okaże się, że niektóre przełaje mają geometrię jak niektóre gravele (vide Fuji cross 1.5) i pewnie niektóre gravele jak rowery adventure itd. itp. A można zaoszczędzić, bo nie płaci się za modę. Bardzo fajną zresztą modę, żeby nie było. Mi się idea gravel/adventure podoba.
Gravel, adventure...ja tam bym nie przesadzał . (...)Oby się kręciło!
tak, to nowa rama. Spytaj jeszcze tu - może ciągle mają starą ramę :-)
...Poza tym czarnuch też całkiem niczego sobie, ale ja zachorowałem na ten "zardzewiały". Chyba musiałbym iść na zbyt duży kompromis .
Całkiem dobrze rozumiem Twe rozterki http://theradavist.com/2015/08/rust-never-sleeps-on-sofias-awol-touring-bike/#1 :-)
To do jakiej kategorii rowerów można zaliczyć Planet X London Road?
Poza tym czarnuch też całkiem niczego sobie, ale ja zachorowałem na ten "zardzewiały". Chyba musiałbym iść na zbyt duży kompromis .
Cytat: Viracocha w 23 Sty 2017, 14:30 Poza tym czarnuch też całkiem niczego sobie, ale ja zachorowałem na ten "zardzewiały". Chyba musiałbym iść na zbyt duży kompromis .Nie lepiej zrobić rdzawy tuning, jak przykładowo w tym aucie http://moto.onet.pl/aktualnosci/auto-w-kolorze-korozji/cyxxt
PlanetX zdaje się sam nie wiedział, bo wprowadza teraz (o ile mi wiadomo zamiast londona) model Full Monty, już w kategorii "gravel", nie "road".
starałem się wyłapać różnice w geometrii ram Londona i Full Monty i jakiejś ogromnej różnicy nie widzę, chyba że te parę milimetrów w jedną czy drugą stronę jest istotne? Nie czuję się specjalistą w tej kwestii.