Cześć,
Mam na imię Marek, jestem z Krakowa i poszukuję towarzyszy na wyprawę rowerową do Bułgarii. Za mną jest już 27 wiosen i szukam towarzyszy mniej więcej (+/- 10 lat) w moim wieku. Mam już doświadczenie wyprawowe. 12-13 lat temu miałem dwie wycieczki: jedną na Ukrainę (Lwów), a drugą do Rumuni. Od tego czasu nie miałem kilkudniowych podróży, ale na co dzień dużo jeżdżę.
A więc co do założeń wyjazdu:
-planuję start z Krakowa 11.06 (sobota) i powrót samolotem z Burgas 21.06 do Katowic. Obecnie są dobre ceny na bilet lotniczy: 100 PLN + opłata za bagaż

Co do terminu można go przesunąć max o jeden tydzień.
- mamy 10 pełnych dni, dystans do przejechania to 1300 km więc średnio wychodzi 130 km. Preferowałbym być jednak w Burgas 1-2 dni wcześniej więc średnio do przejechania wychodzi 150 km.
- jeśli chodzi o noclegi i wyżywienie tutaj jestem elastyczny. W grę wchodzi zarówno spanie pod namiotami jak i w pensjonatach. Wyżywienie własne jak również próbowanie regionalnych specjałów
- planowany budżet w którym powinniśmy się zamknąć to 1000 pln
- głównym celem wyprawy jest przejazd transfogaraskiej, a po drodze poznawanie ludzi/kultury

- w przypadku deszczu preferowałbym nocleg w pensjonacie. Jeśli chodzi o jazdę w czasie dużego deszczu można ją odpuścić, ale mamy cały czas na uwadze że samolot powrotny na nas nie zaczeka
- preferuję drogi asfaltowe, lecz niekoniecznie główne
Co prawda początkowo planowałem wyprawę na Korfu, ale jednak muszę się ograniczyć do jednego tygodnia urlopu. Na Korfu przyjdzie czas

Zapraszam wszystkich zainteresowanych na priv.