Autor Wątek: Polska --> Bułgaria  (Przeczytany 456 razy)

Opis: czerwiec 2016

Offline Mężczyzna marko_krk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 05.03.2016
Polska --> Bułgaria
« 6 Maj 2016, 08:56 »
Cześć,

Mam na imię Marek, jestem z Krakowa i poszukuję towarzyszy na wyprawę rowerową do Bułgarii. Za mną jest już 27 wiosen i szukam towarzyszy mniej więcej (+/- 10 lat) w moim wieku. Mam już doświadczenie wyprawowe. 12-13 lat temu miałem dwie wycieczki: jedną na Ukrainę (Lwów), a drugą do Rumuni. Od tego czasu nie miałem kilkudniowych podróży, ale na co dzień dużo jeżdżę.

A więc co do założeń wyjazdu:

-planuję start z Krakowa 11.06 (sobota) i powrót samolotem z Burgas 21.06 do Katowic. Obecnie są dobre ceny na bilet lotniczy: 100 PLN + opłata za bagaż :)  Co do terminu można go przesunąć max o jeden tydzień.

- mamy 10 pełnych dni, dystans do przejechania to 1300 km więc średnio wychodzi 130 km. Preferowałbym być jednak w Burgas 1-2 dni wcześniej więc średnio do przejechania wychodzi 150 km.

- jeśli chodzi o noclegi i wyżywienie tutaj jestem elastyczny. W grę wchodzi zarówno spanie pod namiotami jak i w pensjonatach. Wyżywienie własne jak również próbowanie regionalnych specjałów

- planowany budżet w którym powinniśmy się zamknąć to 1000 pln

- głównym celem wyprawy jest przejazd transfogaraskiej, a po drodze poznawanie ludzi/kultury  8)

- w przypadku deszczu preferowałbym nocleg w pensjonacie. Jeśli chodzi o jazdę w czasie dużego deszczu można ją odpuścić, ale mamy cały czas na uwadze że samolot powrotny na nas nie zaczeka

- preferuję drogi asfaltowe, lecz niekoniecznie główne

Co prawda początkowo planowałem wyprawę na Korfu, ale jednak muszę się ograniczyć do jednego tygodnia urlopu. Na Korfu przyjdzie czas  ;)

Zapraszam wszystkich zainteresowanych na priv.

Offline Mężczyzna Pedro

• Miasto:
  • Na forum od: 19.01.2014
Odp: Polska --> Bułgaria
« 6 Maj 2016, 10:43 »
Gdzie są takie niskie ceny biletów?

Offline Mężczyzna marko_krk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 05.03.2016
Odp: Polska --> Bułgaria
« 6 Maj 2016, 11:01 »
Na wizzair. Obecna cena to 40 lv. W przeliczeniu na PLN wychodzi 96 zł. Do tego trzeba doliczyć opłatę za bagaż ok 170 zł.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum