Autor Wątek: Witam wszystkich!  (Przeczytany 2222 razy)

honker

• Gość
Witam wszystkich!
« 4 Wrz 2009, 13:32 »
Witam :)
Nazywam się Sebastian, na forum trafiłem szukając pomocy w dziedzinie planowania i odbywania podróży na dwóch kółkach.

Wspólnie ze znajomymi planujemy w sierpniu udać się z Łodzi do Barcelony. Pracy przed nami sporo, gdyż nie jesteśmy profesjonalistami, ale mam nadzieję, że dzięki takiemu jak to miejscu dowiem się jak dobrze się do takiej wyprawy przygotować - więc nie ukrywam, liczę na Waszą pomoc i porady.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Re: Witam wszystkich!
« 4 Wrz 2009, 13:40 »
Honker we wrześniu napisał:
planujemy w sierpniu udać się z Łodzi do Barcelony.

Fiufiu... podróż w przestrzeni i w czasie... do tego i profesjonalistów byłoby mało! :lol:

PS. Witaj na forum, Honker, Krajanie 8) i sorry za "czepialstwo" - nie mogłem się powstrzymać ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

honker

• Gość
Re: Witam wszystkich!
« 4 Wrz 2009, 15:12 »
Cytat: "aard"
Honker we wrześniu napisał:
planujemy w sierpniu udać się z Łodzi do Barcelony.

Fiufiu... podróż w przestrzeni i w czasie... do tego i profesjonalistów byłoby mało! :lol:

PS. Witaj na forum, Honker, Krajanie 8) i sorry za "czepialstwo" - nie mogłem się powstrzymać ;)

:) trochę nie rozumiem - zamierzamy jechać tam w sierpniu 2010 roku - czyli za rok.
Przez cały rok planujemy się odpowiednio przygotować...

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Witam wszystkich!
« 4 Wrz 2009, 15:29 »
Żart, który trzeba tłumaczyć, przestaje być śmieszny ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Witam wszystkich!
« 4 Wrz 2009, 18:13 »
cześć! nie wiem czy założyłeś już jakiś konkretny post pytający o coś, czy póki co zadowalasz się tym co już jest na forum....... ale myślę że dowiesz się tu wszystkiego co potrzebne :)

jaki powrót z Barcelony? samolotem?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

honker

• Gość
Witam wszystkich!
« 4 Wrz 2009, 19:24 »
Cytat: "Waxmund"
cześć! nie wiem czy założyłeś już jakiś konkretny post pytający o coś, czy póki co zadowalasz się tym co już jest na forum....... ale myślę że dowiesz się tu wszystkiego co potrzebne :)

jaki powrót z Barcelony? samolotem?

:) zgodnie z tym co pisaliście, staram się najpierw przejrzeć większość tematów które odpowiedzą na moje podstawowe pytania. Sądzę, że wkrótce zbiorę się do zapisania kilku konkretnych pytań.

co do powrotu, to myślimy nad tym, aby wracać samolotem, chociaż koszty są dość wysokie...

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
Witam wszystkich!
« 4 Wrz 2009, 20:09 »
Witamy na forum :)

Cytat: "honker"

co do powrotu, to myślimy nad tym, aby wracać samolotem, chociaż koszty są dość wysokie...

Przy takich dystansach samolot wychodzi zazwyczaj najtaniej gdy bilet kupi się odowiednio wcześnie; między Barceloną a Polską jest kilka połączeń tanimi liniami (na pewno Ryanair lata). Plusem lotu jest czas transportu (z Barcelony do Poznania 2h 35 min). Warto też polować na promocje, kilka razy udało mi się polecieć za 1 zł lub 5 euro (bez żadnych dodatkowych opłat).

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Witam wszystkich!
« 4 Wrz 2009, 21:54 »
a rower kosztuje 25 euro
… why so serious ?

Witam wszystkich!
« 4 Wrz 2009, 22:02 »
Już nawet 30 euro :wink:   Można też próbować przewieźć rower jako zwykły bagaż (raz tak zrobiłem) ale obowiązuje wówczas limit wagi.

honker

• Gość
Witam wszystkich!
« 5 Wrz 2009, 02:42 »
Vilquu, dzięki za odpowiedź! Tylko z tymi cenami samolotów, to dużo wcześniej załatwiałeś? Czy to raczej opcja "last minut"? (nigdy nie zajmowałem się kupowaniem biletów samolotowych, więc moja wiedza na ten temat nie jest zbyt rozległa...

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Witam wszystkich!
« 7 Wrz 2009, 09:37 »
ja w zeszłym roku za bilet do Barcelony w dwie streony z Wrocławia zapłaciłem 120zł :)
bez roweru, takze jak pouszkasz to pewnie cos taniego znajdziesz.
Wg mnie spokojnie, nawet w sierpniu zmieścisz się w 300zł  a powrót stamtąd czymkolwiek innym wiele taniej cie ne wyjdzie

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Witam wszystkich!
« 10 Wrz 2009, 15:03 »
ja bilet kupiłem na początku sierpnia, miesiąc przed odlotem, i z rowerem wyszło 351zł za osobę.... z Girony (która nie wiem czemu, jest wpisywana jako Barcelona!) do Wrocławia...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

honker

• Gość
Witam wszystkich!
« 10 Wrz 2009, 18:01 »
ja bilet kupiłem na początku sierpnia, miesiąc przed odlotem, i z rowerem wyszło 351zł za osobę.... z Girony (która nie wiem czemu, jest wpisywana jako Barcelona!) do Wrocławia...

rzeczywiście nieźle.
ale łatwiej chyba kupić bilet jednej osobie - gorzej znaleźć kilka miejsc w jednym samolocie...
a wracał ktoś kiedyś innym środkiem transportu niż samolotem?

Witam wszystkich!
« 14 Wrz 2009, 23:34 »
z Girony (która nie wiem czemu, jest wpisywana jako Barcelona!) do Wrocławia...

Czysty marketing, przeciętnemu Europejczykowi Girona nie kojarzy się z niczym, normalna rzecz już chyba, dlatego zawsze trzeba sprawdzać, gdzie rzeczywiście jest port lotniczy; czasami jest to posunięte do przesady - Wizzair nazywa Katowice-Pyrzowice "Krakowem" :?

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Witam wszystkich!
« 15 Wrz 2009, 12:00 »
niestety.... ale tak czy inaczej, łatwiej się dostać z Krakowa do Katowic (choć za shuttle busa każą sobie płacić prawie 50zł), niż z Barcelony do Girony, gdzie bezpośredni bilet pociągowy (bez postojów) kosztuje 15 euro, i kolejne 2euro, żeby się dostać na lotnisko.....

ehh, w ogóle się zraziłem trochę do przewożenia roweru, choć za każdym razem mi się to jakimś cudem udawało..... na przyszłość będę się starał wracać rowerem do domu w miarę możliwości  :wink:

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum