Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
23 Lis 2024, 21:16
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Ekwipunek
»
Sakwy, torby i worki
»
Sakwy - wady i zalety poszczególnych modeli
Strony:
<< Poprzednia
1
...
6
7
8
9
[
10
]
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Sakwy - wady i zalety poszczególnych modeli (Przeczytany 15938 razy)
kawerna
Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
Miasto: Kraków
Na forum od: 22.09.2013
Odp: Sakwy - wady i zalety poszczególnych modeli
«
18 Kwi 2017, 16:31 »
Ja to dwie crosso większe. Choć zazwyczaj napełniam sakwy do połowy to mogę się bez problemów bagażowych obkupić w wiaderko pączków czy skrzynkę bułek
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety
Diver
Miasto:
Na forum od: 26.06.2013
«
18 Kwi 2017, 18:10 »
Pytanie do właścicieli Ortlibów
Są dwa modele o tej samej pojemności: BACK-ROLLER PLUS i BACK-ROLLER CITY. Jeden jest prawie dwa razy droższy od drugiego.
Czy różnica w materiale z którego są wykonane, system mocowania i brak paska do noszenia to aż taka różnica ?
furman
Miasto: Kraków
Na forum od: 02.09.2010
«
18 Kwi 2017, 18:34 »
System zamykania jest inny. W City po zrolowaniu wpinasz końce sakw w klamry, które są po bokach sakw. Regulacja haków w city jest możliwa tylko przy użyciu narzędzia ( klucz imbusowy), w clasicach i plusach bez narzędzi. No i w city nie ma wypustów na torby ortlieb.
«
Ostatnia zmiana: 18 Kwi 2017, 18:42 furman
»
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny
JUREK
Miasto: Poznań
Na forum od: 21.11.2011
«
18 Kwi 2017, 18:56 »
Plusy są z innego materiału, dotyczy to sakw i toreb, zrobione są z cordury, są lżejsze, w środku mają kieszenie.
«
Ostatnia zmiana: 18 Kwi 2017, 19:11 JUREK
»
Jacekkudla
Miasto: Warszawa
Na forum od: 13.04.2017
«
19 Kwi 2017, 21:06 »
Poczytałem, popytałem, porozmawiałem z użytkownikami, znajomymi itp itd i doszedłem do wniosku że kupie Ortlieby, pytanie teraz do użytkowników czy kupić te największe o pojemności 70 l (Back Roller Pro Plus, waga 2008g), czy może wystarczą o pojemności 40 l? (Back Roller Plus, 1680 g).
Jako że nie lubię deszczu więc wyprawy w mokre rejony i w mokrym czasie będę wykluczał stąd wybór mój pada na sakwy z Cordury, natomiast nie wiem czy brać te większe czy mniejsze wystarczą... szkoda że nie ma nic pośrodku czyli 50 lub 60l....
Jacek
Król Julian
Miasto: Pabianice
Na forum od: 14.02.2017
«
19 Kwi 2017, 21:36 »
40l. Jak więcej to fronty lub worek. 60l masz Crosso, 50l Vaude
A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!
Jacekkudla
Na forum od: 13.04.2017
«
19 Kwi 2017, 22:13 »
Przekonałem się do 40 l, faktycznie 70l to za dużo szczególnie że nie mam zamiaru w zimne i mokre rejony jeździć
majq
Na forum od: 29.12.2013
«
24 Sty 2018, 20:30 »
jak wygląda trwałość mocowania w Ortliebach?
szukam sakw na długi wyjazd i zastanawiam się nad Ortlieb Back-Roller PRO Plus oraz Crosso Expert Big. te ostatnie użytkowałem 11 lat i kończą swój żywot ale wytrzymały dużo. jedynie przeszkadzało mi, że potrafiły się wypiąć na wertepach ale z tego co wyczytałem to była przypadłość starszych modeli z krótszym hakiem. no i kieszenie przy mniej wypchanych sawkach czasem ocierały o oponę... warto dokładać do Ortliebów czy brać sprawdzony sprzęt? (swoją drogą coś kiepsko z dostępnością Expertów w innym kolorze niż czerwony...)
Vmax: 81 km/h *** Dmax: 301 km *** Hmax: 3450m
Sebastian
Na forum od: 22.03.2015
«
24 Sty 2018, 23:10 »
Experty u dystrybutora są rzeczywiście tylko w kolorach, jak niżej:
czerwony - 60 l
czerwony i niebieski - 40 l.
Felek
Na forum od: 09.11.2017
«
26 Mar 2019, 19:41 »
Posiadam sakwy firm Ortlieb oraz Sport Arsenal i jestem z nich zadowolony, ale nie w ich temacie chciałbym napisać.
W miniony czwartek wracając z pracy znalazłem sakwę marki Thule, torba była pełna (dokumenty, portfel, telefon i jakieś ciuchy) i wyglądało na to, że nieświadomy kierowca pojechał dalej. Po jakimś czasie rowerzysta się odnalazł, podziękował mi za opiekę nad bagażem oraz wyraził negatywną opinię o tych sakwach właśnie przez słaby system montażu, który w niewystarczający sposób zapobiega spadaniu z bagażnika. Jeżeli zastanawia się ktoś nad sakwami tej firmy doradzałbym dokładne zapoznanie się z nimi i sprawdzenie systemu zaczepowego.
Podróże z dziećmi
www.tataimapa.pl
Sebastian
Na forum od: 22.03.2015
«
27 Mar 2019, 09:58 »
Korzystałem z sakw Thule przez miesiąc, miałem je wypożyczone przez firmę, która obsługuje marketingowo Thule. Nie zauważyłem opisanego problemu (montowałem na różnych bagażnikach, choć najlepiej siedziały na dedykowanym Thule) ale faktem jest, że nie kupiłbym ich - za te pieniądze zdecydowanie wybrałbym Ortlieby lub 2-3 pary sakw Crosso
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
...
6
7
8
9
[
10
]