Cytat od szyderców:
M-kwadrat [09:14]: A teraz do meritum - w trakcie dojazdu do pracy zgubił mi się jeden wkręt od mocowania gaków w ortliebach - wie ktoś czego szukać w zamian czy muszę wykręcić któryś z pozostałych?
yoshko [09:18]: Ja bym w ogóle pozbył się gaków
M-kwadrat [09:19]: Plastikową "nakrętkę" w którą wchodzi wkręt mam ale zastanawiam się czy nie zastąpić całości normalną śrubą i nakrętką? Do tego jak to się luzowało to wkręt lekko poszarpał krawędź otworu i zastanawiam się czy wszystko będzie nadal szczelne?
M-kwadrat [09:19]: Dobra - gaki wywaliłem ale teraz muszę zamontować jakoś haki
M-kwadrat [09:26]: Zaangażowałbym serwis ale szkoda mi czaau bez sakw
yoshko [09:42]: Użyj lepiszcza, to może nie wyjdzie
yoshko [09:42]: Miód jest niezły ale na biwaku idą mrówki
martwawiewiórka [09:55]: jacek montował śrubę jak mu sakwa odleciała, z podkładka nabijaną z castoramy
martwawiewiórka [09:55]: i sie trzymało
M-kwadrat [10:16]: Chyba w tym kierunku pójdę bo moja dusza inżynierska skłania się bardziej ku śrubie niż wkrętom wkręcanym w plastik. Ja mam model City gdzie te mocowana są ciut inaczej rozwiązane niż w Classikach ale rano wiozłem w niej wodę, bluzę i śniadanie więc chyba nie za wiele.
martwawiewiórka [10:16]: sie trzyumalo lepiej niż ortliebowe - jedna z oryginalnych kilka razy się luzowała i wylatywała
M-kwadrat [10:18]: Myślałem, że niemiecka myśl techniczna nie będzie wymagała poprawek
martwawiewiórka [10:30]: u mnie w starych sakwach tkwia jak zabetonowane, ale u jacy zawsze się jedna luzowała i wkoncu za któryms razem jak wypadła to się zgubiła, czy tez moze przestał jacu dawac jej szansę
mdudek [11:18]: mi też jedna odpadła bo jeździe tarką, na szybko naprawiłam zipem
mdudek [11:18]: ale muszą coś bardziej wyszukanego poszukać - dobrze, że mi przypomnieliście o tym
ŁO MATKO
A ja kupiłem na wiosnę te kultowe sakwy i jak do tej pory nic się nie rozkręciło.
Ale one leżą w paczce i czekają w kolejce aż się MSX do końca rozlecą.
To z nimi tak źle?
- przeraziłem się .
Na co w nich jeszcze trzeba zwracać uwagę żeby nie mieć takich niespodzianek w trasie?