Mam MSX i stare Ortlieb Classic, zdecydowanie brałbym Ortlieby. MSX dosyć ciężki i z twardego materiału.
Jedna sztuka MSX to jakieś 1200g. Backroller classic to ok 950g, plusy są jeszcze lżejsze. Nie ma co ukrywać, że to jedne z najcięższych sakw na rynku.
W czasie jazdy takie coś potrafi im się przytrafić....[img]...To tylko wykręcenie się śrubki mocującej listwę do sakwy...
Cytat: pajak w 25 Sie 2016, 11:53"Cypki" od nitów odpadają pozostawiając ostre nity (o które dopiero można się zdrowo pokaleczyć)Cypki już nie są ostre, część wewnątrz sakwy jest zaokrąglona.
"Cypki" od nitów odpadają pozostawiając ostre nity (o które dopiero można się zdrowo pokaleczyć)
Jeszcze pytanie odnośnie Ortlieba . Wersja Ortlieb Back-Roller Classic jest z materiału PD 620 / PS 490a wersja Plus (lżejsza) z PS 36C – (Cordura) . Czy ktoś ma porównanie jak z przemakalnością - szczególnie wersji Plus ??
Tak spojrzałem na bagażniki Ortlieb - i średnio mi się uśmiecha wydawać 400 pln za kilka kawałkówpręta - chyba , że jest ku temu mocne uzasadnienie ?..