Autor Wątek: OSM prezentacja śladu GPX dla ciężko kumających?  (Przeczytany 1361 razy)

Offline Mężczyzna mique

• Miasto: Kędzierzyn Koźle
  • Na forum od: 05.11.2012
Bry!
Czy ktoś znający OSM, mógłby mi łopatologicznie wytłumaczyć (bo Wiki operuje tak mądrym językiem, że przekracza to granice mojej percepcji) kwestię, jak wyświetlić na mapie OSM mój ślad?
Do czego doszedłem:
1. Mam z nawigacji (Android) zgrany ślad z wycieczki do komputera w postaci pliku GPX.
2. Mam konto na OSM.
3. W zakładce Ślady GPS > Publiczne ślady GPS > Wyślij ślad > Prześlij plik GPX załadowałem pomyślnie mój plik, z wyborem opcji Publiczny (pokazywany na liście śladów i jako anonimowy, nieuporządkowane punkty).
4. No i jest ślad w liście Moich śladów. W postaci niewielkiego szkicu na białym tle.
I teraz chciałbym to sprowadzić do postaci, że klikam w ten ślad, i całą trasę wyświetla w postaci kreski na mapie OSM. Albo wysyłam linka w mailu/ wrzucam link na stronie www, i każdy, kto kliknie w link, to zobaczy moją trasę na mapie OSM.
Coś takiego funkcjonuje na Traseo.pl.
Na OSM jest coś podobnego możliwe?
pozdrawiam

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
W OSM opcja ze śladem służy do ułatwienia nanoszenia obiektów na mapę (na podstawie śladu). Czy można używać tego jak w serwisach typu bikemap? Dunno.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Do celów prezentacyjnych jest cała masa serwisów posiadających podkład OSM. Polecam gpsies.com bo ma dodatkowo cieniowanie rzeźby terenu.

Offline Mężczyzna mique

• Miasto: Kędzierzyn Koźle
  • Na forum od: 05.11.2012
Aha. Czyli wychodzi na to, że wymyśliłem sobie coś, co na OSM jest niewykonalne  :-\
OK, dzięki za wyjaśnienia.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum