Autor Wątek: wyprawa Czechy i Słowacja  (Przeczytany 614 razy)

Offline Mężczyzna zulufuxtrot

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 17.05.2016
wyprawa Czechy i Słowacja
« 17 Maj 2016, 11:51 »
Witam. Planuję zrobić taką wyprawę o profilu trekkingowym około 80km dziennie przez te dwa kraje. Czas wyprawy około 3 tygodnie, zarys trasy z grubsza taki jak w załączniku.

Szukam chętnych osób chcących dołączyć tudzież ewentualnie sam dołączę do podobnej wyprawy przez te kraje ale niestety dość sztywno trzyma mnie termin gdyż wynika on z urlopu a jest to 19.czerwca-11.lipca -/+3dni.

Kto jest zainteresowany tematem proszę pisać.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Odp: wyprawa Czechy i Słowacja
« 17 Maj 2016, 11:53 »
Zerknij jeszcze do poniższego tematu i dodaj coś o sobie. Im więcej napiszesz, tym szybciej ktoś będzie wiedział, czy jest chętny dołączyć:

http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=1390.0
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

« 26 Maj 2016, 10:59 »
Naprawdę nikt nie jest zainteresowany? Czy termin nikomu nie pasuje?

Trochę przykro bo wydaje mi się super pomysłem taka trasa i aż dziwne, że nikt nie odpisuje.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 26 Maj 2016, 11:55 »
Witam serdecznie na forum. :)
Nie dziwię się wcale, że nikt nie zainteresował się Twoją propozycją wyjazdu.
Wpadasz znikąd na forum, rzucasz pytanie, kto ze mną jedzie. Sorry, ale tak to wygląda.
Nie jest to obowiązkiem, ale w dobrym tonie, mile widziane aby przywitać się, napisać coś o sobie, co lubisz, czego nie lubisz na wyjeździe, czego oczekujesz od towarzysza.
Zresztą Hipek już próbował pomóc.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

« 7 Cze 2016, 00:05 »
Witam serdecznie na forum. :)
Nie dziwię się wcale, że nikt nie zainteresował się Twoją propozycją wyjazdu.
Wpadasz znikąd na forum, rzucasz pytanie, kto ze mną jedzie. Sorry, ale tak to wygląda.
Nie jest to obowiązkiem, ale w dobrym tonie, mile widziane aby przywitać się, napisać coś o sobie, co lubisz, czego nie lubisz na wyjeździe, czego oczekujesz od towarzysza.
Zresztą Hipek już próbował pomóc.

No znikąd... znikąd... a co mam najpierw ileś set postów tu napisać by nie być "znikąd"?
Najważniejsze jest czy w ogóle komukolwiek pasuje ten rejon Europy i ten termin a wszystko inne to są szczegóły do ustalenia później.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to się zaczyna korespondencję bardziej szczegółową a po co zamulać od razu detalami jeśli nie wiadomo czy w ogóle ktokolwiek jest nimi zainteresowany?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 7 Cze 2016, 00:29 »
Na pewno masz rację. Widać to zresztą po efektach  :D

« 7 Cze 2016, 00:33 »
Mam rower HERCULES 30D Trekking, aktualnie jest na przeglądzie w serwisie. Zaopatrzenie w sakwy przednie i tylne.
Preferuję jazdę możliwie wyznaczonymi szlakami rowerowymi a jeśli ich nie ma to jak najbardziej poza głownymi drogami czy w ogóle szosami - głównie lasy, pola, ewentualnie jakieś małe podrzędne drogi wiejskie no chyba że akurat się nie da inaczej to w ostateczności głównymi. Robię planowanie tras przez www.bikemap.net gdzie następnie wczytuję je albo do Vectorial Map Lighta na iPhonie albo do Locus Map Pro na Androidzie. Nie planuję całej trasy z góry żeby nie było za sztywno i ciśnienia niepotrzebnego tylko 2 do 3 dni max do przodu trasa bo czasem znaleźć sie można w miejscu, które okazuje się na tyle fajne że można tam zostać dzień dłużej albo zmienić trasę bo coś wyjdzie przy okazji itp.
Tempo jazdy umiarkowane (średnia około 20km/h lub nieco tylko więcej) bez ciśnienia bo się nie lubię ścigać ale też nie jak emeryt. Do tego co jakiś czas krótkie przerwy na posiłki przygotowywane dzień wcześniej do pojemników tudzież jedzenie czegoś na miejscu jeśli akurat trafi sie na jakąś knajpkę. Ponadto co jakiś czas zatrzymania do minuty celem fotograficznym:-) bo słabo wychodzą zdjęcia robione w czasie jazdy a nie wyborażam sobie ich nie robić.
Dlatego tez na etap dzienny średnio te 80km zakładam 6-7h; wyjazdy gdzieś 9-10 na miejscu raczej nie później niż 18 z racji tego że po pierwsze będą mecze EURO a po drugie trzeba zdążać się ogarnąć logistycznie na dzień następny (zakupy jakieś w potravinach, przygotowywać żarcie, zaplanować trasę, zarezerwować spanie gdzieś tam na następną noc - to wszystko sporo czasu zabiera)
Jakiś lekki browarek do relaxu na wieczór jak najbardziej byleby nie przegiąć.
I generalnie codziennie spanie w innym miejscu. Prawdopodobnie będę zahaczał też o Brno, Wiedeń i Bratysławę bo to są trzy miasta dość blisko siebie a żadnego nie znam.
Noclegi w jak najtańszych hostelach; myślałem o namiocie ale na dziko rozbijać sie nie zamierzam a pola kempingowe w Czechach wcale jakos bardzo tanie to nie są jak patrzyłem; prościej więc wyjdą hostele. Zresztą nigdy nie miałem do czynienia z namiotami to mogłoby mi to przysporzyć problemów - no chyba że ktoś z doświadczeniem campingowym by dołączył to wtedy się dostosuję.
To z grubsza tyle, co tu więcej pisać? Cele tej podróży są dwa: 1. przejechać założoną trasę w całości 2. narobić fajnych zdjęć
Mój wiek 36 lat, ważę 78kg jeśli kogoś to intresuje. Przez kilka lat jeździłem na szosówce (głównie po Niemczech) ale zmienił mi się profil turystyki - wolę lasy, łąki, pola i wszędzie tam gdzie nawierzchnia na szose się nie nadaje. Czasem pocisnąć szosą trochę też fajnie ale cały czas to nuda się robi.
Mam za sobą w tym roku zrealizowaną zimową wyprawę przez Polskę, 4 województwa (Wrocław->Poznań->Kujawy->Warszawa) 745km w 11 dni przy temperaturach nie przekraczających +4C więc w różnych warunkach potrafię jeździć.

Kwestia złej pogody. Jedynie gdyby naprawdę lało się wiadrami z nieba albo byłaby extremalna wichura łamiąca drzewa to wtedy oczywiście nie ma co być masochistą i trzeba będzie dzień przepękać na kwaterze ale jakiś umiarkowany lekki deszczyczek to dla mnie żadna przeszkoda no i tego też oczekiwałbym od współtowarzyszy podróży.

Offline Mężczyzna koba33

• Miasto: Jastrzębie-Zdrój
  • Na forum od: 25.06.2015
« 7 Cze 2016, 11:03 »
Jeżeli nie wyjdzie mój plan, to może dołączę.

Mój plan poniżej:
http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=15849.0

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum