15.09 lecimy do Burgas, stamtąd - jeżeli się da - samym wybrzeżem do Warny.
Jak będzie łatwiej i ciekawiej wrócić, przez Ukrainę do Przemyśla czy Węgry i Słowację do Nowego Sącza?
Co jest ciekawego w Rumunii do zobaczenia mniej-więcej wzdłuż trasy przejazdu i czy w Bułgarii jest co zwiedzać?
Wybrzeże M. Czarnego - ja bym omijała (chociaż w drugiej połowie września może nie będzie tak źle)
Transalpina jest ładniejsza od Transfogaraskiej.
Wg mnie Transalpina. Zacząłem ją od południa z Sebes i niestety spałem na szczycie. Szczególnie końcówka ma kilka fajnych podjazdów, ponadto faluje góra/dół. Kilka razy myślisz, że już koniec dopóki nie zobaczysz następnego podjazdu Fogaraska jest przyjemna, cały czas spoko pod górkę. Polecam Alpine mniejszy ruch i fajniejsze widoki.
Musze planować trasę pod kątem swojej towarzyszki która raz w życiu przejechała 124 km i to na lekko.
Cytat: lepiotrek w 20 Maj 2016, 10:40Sorry Kolego na fullu ale zapytam jeszcze. Czy na górze można spokojnie przespać pod namiotem? I ile Ci zajęło czasu wjechanie z Sebes na górę?Witaj, Pewno, że możnahttps://goo.gl/photos/bouxCJN6X5teSLUT7Jeśli chodzi o czas to nam zajęło to w sumie cały dzień ale tak naprawdę startowaliśmy trochę przed Sebes bo z Vințu de Jos i jechaliśmy na maksa zapakowani. No i mieliśmy nieskończona ilośc postoi na zdjęcia.
Sorry Kolego na fullu ale zapytam jeszcze. Czy na górze można spokojnie przespać pod namiotem? I ile Ci zajęło czasu wjechanie z Sebes na górę?