Autor Wątek: Gibraltar -czerwiec/lipiec  (Przeczytany 593 razy)

Offline Kowal

• Miasto:
  • Na forum od: 23.05.2016
Gibraltar -czerwiec/lipiec
« 23 Maj 2016, 12:48 »
Witam,

Na przełomie czerwca i lipca wyruszam na Gibraltar przez Niemcy, Holandię, Belgię, Francję, Hiszpanię. Trasy dokładnej nie mam jeszcze, na początku czerwca przybliżony przebieg ułożę. Będę chciał co co ciekawsze miasta i atrakcje zwiedzić. Lubię oglądać zamki i różnego rodzaju fortyfikacje więc na pewno kilka się pojawi. Dziennie 80-120km, zależnie od czasu poświęconego na zwiedzanie. Drogi o możliwie jak najmniejszym natężeniu ruchu.

Noclegi w namiocie, przeważnie na dziko. Jedzenie głownie we własnym zakresie (palnik/ognisko). Startuje z okolic Warszawy.

Zapomniałbym coś o sobie napisać. Nazywam się Krystian, lat 26. Drobne doświadczenie mam. 2 dwutygodniowe wyjazdy po Polsce i jeden blisko miesięczny do Rzymu przez Czechy i Austrię, gdzie zwiedzałem co ciekawsze większe i mniejsze miasta. Były to samotne wyprawy.

Jeśli ktoś jest zainteresowany nawet fragmentem trasy to zapraszam. Jestem otwarty na propozycje zmiany jej przebiegu czy miejsc, które są warte odwiedzenia.

Pozdrawiam,
Krystian

Offline Mężczyzna majusk

• Miasto: Kraków, Poland
  • Na forum od: 02.03.2015
Odp: Gibraltar -czerwiec/lipiec
« 31 Maj 2016, 17:09 »
Cześć Krystian.

Jak zamierzasz wracać? Ile czasu masz przeznaczonego na tą podróż?

Offline Kowal

• Miasto:
  • Na forum od: 23.05.2016
« 31 Maj 2016, 20:03 »
Powrót na rowerze. Dokładnie nie jestem w stanie powiedzieć ile czasu. Kilka miesięcy zapewne, bo też nie jadę najkrótszą trasą, a i sam Gibraltar nie jest celem samym w sobie. Po prostu charakterystyczny punkt na trasie.

Offline Mężczyzna majusk

• Miasto: Kraków, Poland
  • Na forum od: 02.03.2015
« 1 Cze 2016, 22:01 »
Bardzo fajna wiadomość :)
Planuję także w lipcu ruszyć w stronę Hiszpanii rowerem i w ten sam sposób wracać.
Jeśli budżet by mi pozwolił, kontynuowałbym jazdę nawet na Bałkany/ Włochy, ale to poboczny temat.
Wstępnie jestem chętny na podróż Polska-> Hiszpania-> Polska. Napisz jakie masz dokładnie plany, ponieważ moim głównym celem było na razie Santiago, potem objechanie Hiszpanii dookoła i powrót inną trasą. Myślę, że spokojnie będę w stanie przeznaczyć na ten wyjazd 3-4 miesiące. Wszystko jest do dogadania.

Offline Mężczyzna wonderer1

• Miasto:
  • Na forum od: 18.07.2016
« 18 Lip 2016, 22:34 »
Witajcie, Jakieś info na temat gdzie się znajdujecie, bądź w jakim kierunku zmierzacie? Planuje podobny kierunek. Może spotkamy się po drodze!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum