Autor Wątek: Rowerem wzdłuż Dunaju  (Przeczytany 1860 razy)

Opis: Z Linz do Wiednia

Offline Mężczyzna Slawek_K

• Miasto: Zielona Góra, lubuskie
  • Na forum od: 19.05.2016
Rowerem wzdłuż Dunaju
« 31 Maj 2016, 16:24 »
Witam serdecznie,

mam na imię Sławek, pochodzę z Zielonej Góry, lat 47.

Wybieramy się na wyprawę rowerową wzdłuż Dunaju z Linz do Wiednia i być może do Bratysławy w terminie od 09. lipca do 16. lipca 2016. Trasę chcemy podzielić na  5-6 odcinków, czyli około 50 km dziennie.
Noclegi w namiotach lub w pensjonatach.
Jedzie z nami trójka dzieci w wieku od 13 do 17 lat. Jeden samochód przeznaczamy na "samochód techniczny", tak że nie musimy wozić na rowerach wszystkich bagaży.
Jeżeli ktoś chciałby się przyłączyć to proszę o kontakt. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania i wątpliwości.

Pozdrawiam

Sławek

Offline Mężczyzna dominik58

• Miasto: mazury
  • Na forum od: 03.05.2016
Odp: Rowerem wzdłuż Dunaju
« 2 Cze 2016, 23:09 »
Witam, będziemy pokonywać ten odcinek miesiąc po Was, niestety termin naszego wyjazdu ma różne inne determinanty i musi pozostać nie zmieniony. W poście z 08 05 szukałem chętnych żeby powiększyć, urozmaicić, rozbawić grupkę, ale nikt nie jest zainteresowany. Mam z Niemiec przewodniki po całej ścieżce nad Dunajem, mogę interesujący Was odcinek wysłać ci skanem lub xero, oczywiście jeżeli potrzebujesz. Życzę super pogody, niezapomnianych wrażeń, extra wypoczynku i szczęśliwego powrotu. Pozdrawiam. 

Offline Mężczyzna AWIK

• Miasto: Juszkowo
  • Na forum od: 01.04.2008
« 3 Cze 2016, 12:24 »
Wystarczy, że napiszecie do http://www.austria.info/pl/aktywnosci/rowery, a przyślą Wam za darmo mapę całego naddunajskiego szlaku w formie praktycznej książki.

Offline Mężczyzna Pawtlen

• Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 07.06.2015
« 7 Cze 2016, 19:43 »
Bardzo fajny pomysł , też myślę o trasie wzdłuż Dunaju, raczej turystycznie przejechane niż wyścigowo :-) tylko, że ja sam no i wątpię bym przed 12 lipca wyrwał się z pracy.
AWIK dzięki za stronkę bardzo przydatny link, już złożyłem zamówienie ! :-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum