Broutera można zainstalować na komórce off-line. Niestety, wymaga to poczynienia wielu skomplikowanych zaklęć i nigdy nie starczyło mi cierpliwości by zmusić OsmAnd do współpracy.
Czy ktoś wie jak skopiować mapę z Locusa do Garmina i Basemap?
OsmAnd też pozwala zainstalować mapy off-line, chyba 5 pobrań za darmo
Czy wyznaczanie trasy pomiędzy mapami działa?
Używam Locusa i mam podpiętego pod niego Broutera.Żadnej gimnastyki i zaklęć do działania nie potrzebowałem. Off-line oczywiście.Po instalacji Broutera ściągasz sobie żądany obszar z danymi.W Locusie jako źródło danych nawigacji ustawiam Broutera i tyle. I nic więcej.
Cytat: emes w 18 Sie 2017, 12:12OsmAnd też pozwala zainstalować mapy off-line, chyba 5 pobrań za darmo7 pobrań.Ja ściągam mapę na jednym urządzeniu i przegrywam na inne (Android\data\net.osmand\files). W domu jest 6 urządzeń w Androidem, więc możemy ściągnąć 42 mapy :-) Problem w tym, że o ile Polska jest w jednej mapie, to Niemcy są już podzielone na landy. Marek
Oczywiście że wyznaczenie trasy między mapami działa. Nawigowanie po śladzie między mapami również.Aby komfortowo korzystać z tej nawigacji należy pobrać wersję Osmand~. Posiada wszelkie dodatki i brak ograniczeń jak liczba pobrań.
A możesz powiedzeć Marek jak te mapy z Osmanda można na Oregona wrzycić żeby to działało?
Świat i problemy "nawigujących po śladzie" jest fascynujący. Nieodmiennie jednak fascynuje mnie, jakim cudem nie ogarniając tych problemów, docieram w końcu w rożne miejsca?
nawigowanie po śladzie jest czymś naturalnym i koniecznym na wielu wyprawach.
Cytat: Maciej Mężyński w 19 Sie 2017, 17:33A możesz powiedzeć Marek jak te mapy z Osmanda można na Oregona wrzycić żeby to działało?Hmm, ale czemu tak przenosić? Na Garmina to chyba lepiej ściągnąć normalnie OSM: http://garmin.openstreetmap.nl/Marek