Autor Wątek: Gdzie kończy się droga....Erika Warmbrunn  (Przeczytany 1157 razy)

Offline Mężczyzna odek

• Miasto: Piła
  • Na forum od: 17.08.2009
Zapraszam do poszukania i przeczytania tej ciekawej książki....młoda Amerykanka wyruszając z rosyjskiego Irkucka,w ciągu ponad ośmiu miesięcy fascynującej podróży pokonuje osiem tysięcy kilometrów przez bezkres mongolskich stepów,niezliczone wioski w Chinach i wietnamskie pola ryżowe,by zakończyc wyprawę w Sajgonie...dalsze ciekawe fragmenty z jej podróży,zafascynowanie tym regionem że aż postanowiła na rok zostac......ale to już trzeba przeczytac...czyta się jednym tchem..pozdrawiam

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Właśnie wpadła w moje ręce. Szukałem czego innego,a natrafiłem na przygody Eriki. Kończę to co mam i zabieram się za rowerowe podróżowanie :)

EDIT:

Dziwne, byłem pewien,że już pisałem o tej książce. Przeczytałem ją bardzo szybko. Rzecz jasna, warto. Ciekawe pióro, jeszcze ciekawsze przygody średnio obeznanej z globtrotterstwem młodej Amerykanki. Żadna to ujma, bo przez to jej podróż była jeszcze obfitsza w przeżycia i trudy rowerowania. Jak wspomniano wyżej, wyprawa przedłużyła się o dobre kilka miesięcy,rower poszedł w odstawke,a w zamian dostajemy opis życia ludzi stepu z Mongolii oraz proces przyjaźni i adaptacji autorki do nowych warunków. Się nie zastanawiać- czytać! :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum