Autor Wątek: Wyprawa 4-7 Lipiec, Międzyzdroje-Hel  (Przeczytany 679 razy)

Offline Mężczyzna Alexievier

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 08.06.2016
Wyprawa 4-7 Lipiec, Międzyzdroje-Hel
« 8 Cze 2016, 21:18 »
Poszukiwani chętni na mała wyprawę rowerową z Międzyzdrojów na Hel - okolo 400 km w 4 dni (okolo 100km dziennie) - start 4 lipca do 7 lipca. Sam planuję wyjazd z Zielonej Góry pociągiem do miedzyzdrojów i powrót z Gdańska (tramwaj morski przewiezie mnie z Helu do Gdańska). Spanie pod namiotami, wyżywienie głownie własne (palnik alkoholowy, gorące kubki etc) obiady po drodze (myśle że głównie pizza). Tempo okolo 20 km/h zmienne w zależności od terenu. Posiadam nawigację rowerową Garmin Edge 800 i kierować się będe transą R10 z możliwościa poprawek w czasie trasy. Mam już doświadczenie w krótkich wypadach dwudniowych ze spaniem na dziko, posiadam konieczny sprzęt i doświadczenie (palnik, nawigacja, ładowarka solarna i power bank, narzędzia etc). Jeżeli znacie kogoś kto byłby zainteresowany dajcie znać.

[Uaktualnienie]

Aktualnie na pokładzie są już w sumie 3 osoby (mamy rower: turystyczny, ze wspomaganiem elektrycznym oraz poziomy wiec bedzie ciekawie :)) Trasa uległa lekkiej zmianie - startujemy w Szczecinie i kończymy na Helu trasa głównie asfaltem ale jeszcze nie do końca ustalona. Jest coraz mniej czasu....
« Ostatnia zmiana: 21 Cze 2016, 16:54 Alexievier »

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
A co ze Świnoujściem?! ;(

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
No ale to co w Świnoujściu to przeminie z wiatrem.

Offline storm

• Miasto: Ożarów Mazowiecki
  • Na forum od: 14.04.2014
@Alex - jestem zainteresowany...
Czym dojeżdżasz do Szczecina i skąd?

Omijam świnoujscie ze względu ma czas i dystans, początkowo chciałem startować ze szczecina i jadąc po Niemieckiej stronie przyjechać do Świnoujscia ale to dodatkowy dzień wyprawy wiec odpuściłem może następnym razem :)

Startuje okolo 2giej w Zielonej Górze na miejscu jestem po 6tej, wybrałem poniedziałek by wyrobić się do czwartku i ominąć weekendowe szaleństwa (mam nadzieje że mam rację), jednak jestem elastyczny co do terminów i czasu etc moge się dostosować.

Storm widze że jesteś z Ożarowa więc moglibyśmy spotkać sie np. w Zielonej w niedziele ()gwaranuje nocleg) i razem ruszyć pociągiem nad morze...

Offline storm

• Miasto: Ożarów Mazowiecki
  • Na forum od: 14.04.2014
@Alex - ale ja jestem z tego Mazowieckiego ;) Więc ciutkę daleko od Ciebie i nie wiem czy nie lepiej by było skoczyć bezpośrednio ode mnie podciungiem do Świnoujścia/Szczecina właśnie :)

Poza tym - chęci mam, ale muszę jeszcze zdobyć urlop... Ale to już za moment wszystko się rozstrzygnie...

Ok rozumiem ja tez czekam na odpowiedz w sprawie urlopu niby zarezerwowany od tamtego roku ale wiadomo jak to bywa dopóki ostatecznie nie potwierdzony....czekam na info w takim razie :) Tymczasem wracam do treningow....  ;D

Offline Mężczyzna bartekszc

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 15.06.2016
Jestem ze szczecina i chetnie dołacze do wyprawy zalezy mi tylko na noclegach z prądem

bartekszc - myśle że każdy nocleg po drodze (pole namiotowe) ma dostęp do prądu wiec wydaje mi sie ze nie bedzie problemu w tej materii. Czekam jeszcze na to co Storm powie by móc sę dogadać w sprawie godziny startu (wstepnie bede w miedzyzdrojach o 6:32 i tam chciałbym sie spotkać by rano ruszyć).

Tak swoją drogą widzę że jesteś przygotowany do wyprawy co mnie cieszy :) Ja szczerze preferuje jazde sam ale jestem otwarty na zmiany bo jednak czasem droga sie dłuży i nuży i fajnie jest mieć kompana :) To już moja kolejna wyprawa i podbnie jak ty bartekszc nie wypadalem dalej niż na dwa dni w planie mialem wyprawe na kilka lat ale wyszło inaczej ...
« Ostatnia zmiana: 15 Cze 2016, 08:31 Alexievier »

Offline Mężczyzna bartekszc

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 15.06.2016
A może start ze szczecina ?

Masz jakis komunikator zeby dogadac szczegoly ?

Czy jestes elastyczny zeby przelozyc date o 2 dni w przod lub w tyl jezeli okaze sie ze pogoda w tym czasie sie mocno popsuje ?
« Ostatnia zmiana: 15 Cze 2016, 10:13 bartekszc »

Hej odszukaj mnie prosze na facebooku (Aleksander Tarnawski z Zielonej Góry);) Wybralem wyjazd w poniedzialek by ominac szal weekendowy i moc wrocic przed kolejnym weekendem pozatym chcialbym kupic juz bilet niezaleznie od pogody by moc oszczedzic jakies 30% ceny w przedsprzedazy co nie zmienia faktu ze mozemy sie dogadac. Co do staru ze szczecina to bralem pod uwage taka opcje i wtedy jadac niemiecka strona dojechac do swinoujscia ale wtedy dochodzi nam kolejny dzien a nie wiem do konca czy 5 dni nie bedzie za dlugo (zachaczamy o weekend i przeciazenia w pociagach etc). Znajdz mnie prosze na fajsie to obagadamy detale
« Ostatnia zmiana: 16 Cze 2016, 08:25 Alexievier »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum