Przepiękna, naprawdę niesamowita przyroda i ohyda każdego miejsca, które dotknął człowiek... Te miasta i wioski wyglądają na brudne, walące się, zaniedbane i przeludnione.
Wioski i miasta w Nepalu w porównaniu do tego, co widzi się w Indiach, są krystalicznie czyste
Te miasta i wioski wyglądają na brudne, walące się, zaniedbane i przeludnione.
... za to uśmiechów na twarzach ludzi wielokrotnie więcej w tym indyjskim czy nepalskim chaosie niż na naszych polskich ulicach...
Cytat: hindiana w 22 Paź 2016, 21:11Przyroda niesamowia tylko co im z tego skoro kobiet nadal taszczą ciężary ponad siły, a dzieci w porównaniu do ich rówieśnikòw z Europy Zachodniej nie mają szans w wyścigu o komfort życia. Nie byłam w Nepalu, bardzo chciałabym pojechać, ale wiem co widzę. Wioskami cygańskimi w Rumunii też nie umiałam się zachwycać jako lokalnym folklorem. Serce pęka kiedy się widzi tę biedę. Ja aparatu nie wyjęłam.Tylko zdaj sobie sprawę, że osoby żyjące w takich warunkach często mają zupełnie inne potrzeby niż ludzie z zachodu. A szczęśliwi potrafią być wielokrotnie bardziej niż dobrze sytuowani ludzie z zachodu żyjący w kieracie własnych obowiązków i ambicji. A w wielu krajach wschodu żyje się dużo spokojniej, innym tempem.
Przyroda niesamowia tylko co im z tego skoro kobiet nadal taszczą ciężary ponad siły, a dzieci w porównaniu do ich rówieśnikòw z Europy Zachodniej nie mają szans w wyścigu o komfort życia. Nie byłam w Nepalu, bardzo chciałabym pojechać, ale wiem co widzę. Wioskami cygańskimi w Rumunii też nie umiałam się zachwycać jako lokalnym folklorem. Serce pęka kiedy się widzi tę biedę. Ja aparatu nie wyjęłam.
Co Cię powstrzymuje? Oni są pogodzeni - stąd na twarzach uśmiech. Ty trwałej sytuacji bytowania, walki o ogień nie zaryzykujesz.