A co sądzicie o Tribanie 500?Znalazłem taką aukcję:http://allegro.pl/show_item.php?item=6248041920
Cytat: lunatyk w 12 Cze 2016, 12:45Ja jestem zdziwiony jak fajnym rowerem jest Triban z Decathlonu. Nie używam go, ale już mam kilku znajomych, które go chwalą.Również sporo dobrego słyszałem o tym modelu.
Ja jestem zdziwiony jak fajnym rowerem jest Triban z Decathlonu. Nie używam go, ale już mam kilku znajomych, które go chwalą.
AKCESORIA / WYPOSAŻENIERower sprzedawany z zestawem lampek na przód i tył, oraz dzwonkiem.
@Psotnik: dzownek jest najważniejszy! A co będzie jak spotka Cię policja i każe zademonstrować głośny sygnał o nie-przeraźliwym dźwięku?!
@Kawerna - ok, nie sugeruję się, ale pytam bo nie wiem na co właściwie zwrócić uwagę. :/Czy w kołach 26" jest coś złego?
6. Zgadnij ile czasu miałem nieczynny rower, kiedy poszło mi się kopać kółko łańcucha łańcucha powracającego w moim ZOXie? To też jest problem. Dętkę i oponkę weźmiesz na maraton. Ale wystarczy cofnąć "niechcący" rower ten metr i... Kółeczko pęka, a w najbliższym rowerowym (dokładniej: w żadnym rowerowym) go nie trafisz.Czasami ma się takich zaskoczeń po prostu dość i szuka się opcji bez takich problemów.
Cytat: storm w 13 Cze 2016, 08:51Czy w kołach 26" jest coś złego?A tu sobie przeczytałem, że chcesz uniknąć problemów z dostępnością części czy akcesoriów...
Czy w kołach 26" jest coś złego?
Cytat: storm w 12 Cze 2016, 23:21Czasami ma się takich zaskoczeń po prostu dość i szuka się opcji bez takich problemów.Nie wiem co to jest "kółko łańcucha powracającego", ale praktycznie może być ono równie rzadko spotykane jak opona czy dętka szosowa 26'. Pewnie! W końcu zawsze się gdzieś kupi, ale na awaryjną pożyczkę dętki czy opony od kogoś uczynnego raczej nie licz!
Czasami ma się takich zaskoczeń po prostu dość i szuka się opcji bez takich problemów.
@Pankracy - czyli co złego jest w tych sklepowych kołach w Tribanie 520? Tylko kolor czy coś więcej?
I czy na moim miejscu bralibyście toto, czy nie?
Poza tym ten rower jak na pierwszą szosę jest bardzo ok a trzy zębatki z przodu (nie blaty! blat to jest ta największa - tak mnie opieprzyli kiedyś w serwisie gdy powiedziałem "środkowy blat") pozwalają nie bać się gór.