Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba na rynku są takie kierownice, ze średnicą "przelotową" taką by pasowały klamki MTB. SZY chyba mi podpowiadał, gdzie można kupić taką kierkę... ale nie mogę znaleźć;/
To już przestaje mieć znaczenie - manetki z nowszych grup są na osobne obejmy, więc nie trzeba ich przeprowadzać przez rurki, można bez problemu założyć w dowolnym miejscu.
Historia źle dobranego rozmiaru Na rowerze poziomym nie pjeździłem, ale przejście na szosę, do rzeczywiście chyba jakaś degradacja.
Cała ta Twoja historia z szosą to była jakaś parodia Storm... kupiłeś ją z przekonianiem że w sumie będzie niewygodna, ale musiałeś spróbować "tego szatańskiego wynalazku" satanistów, potem uświadomiłeś sobie, że masz rację i teraz ją sprzedajesz.
Dramat jednego aktora;)
Szosówka doda Ci skrzyyyyyydeł.
"Nie znam się, ale wypowiem się" - skąd ja to znam???Rozmiar 48cm - dla mnie powinien być ok.
Sprawdzone organoleptycznie - tego samego dnia: na Tribanie prędkość do 20 km/h i jakoś tak dziiiwnie... Kilka minut po - wsiadłem na FWD. Również dziwnie, bo jakoś tak leżąco, ale jak depłem w pedał to momentalnie na liczniku się zrobiło 30 (dłuższo-chwilowe) a nie max 23-25 (absolutnie chwilowe, nie do utrzymania)....
Cytat: storm w 27 Gru 2016, 16:33Sprawdzone organoleptycznie - tego samego dnia: na Tribanie prędkość do 20 km/h i jakoś tak dziiiwnie... Kilka minut po - wsiadłem na FWD. Również dziwnie, bo jakoś tak leżąco, ale jak depłem w pedał to momentalnie na liczniku się zrobiło 30 (dłuższo-chwilowe) a nie max 23-25 (absolutnie chwilowe, nie do utrzymania).... Może nieco przesadziłeś? Albo jakiś spadek formy!
W rowerach pionowych detale decydują o tym, czy jazda będzie przyjemnością, czy katorgą.