/.../Obstawiam, że pierwsze miejsce (gdyby istniał jakikolwiek ranking ram do poważnej turystyki) zajmą Surly Troll i Ogre, byćmoże Salsa Marrakesh i potem długo, długo nic.../.../
Mym zdaniem -"z kretesem" przegrałeś, chyba, na myśli masz liczby sztuk (popularność).
... widelec nieprzycięty 2 kg ...
Doświadczony kumpel-podróżnik (dotychczas na Troll'u) właśnie przeskakuje na:https://followmestore.de/bike/fahrraeder/cyclecross-gravelbikes/25870/norco-search-xr-s-105-2018?number=110325.3Ten jest na Reynoldsie 725 + wideł karbonado.
Ja bym odczuwał nieustanny strach, że mi się klamkomanetki posypią /.../
łatośłętka, /.../
Kolor ładny, ale tylko po dwie śróbki na widelcu to bida straszna - choć są i koszyki na dwie śrubki, ale do max 3kg obciążenia
Tutaj trochę mi nie pasuje duża ilość podkładek pod mostkiem i wielki wór na bagażniku - gdyby zastąpić go framebagiem, to byłoby prawie idealnie
Opona mieści się nawet 60 mm, w 27.5 cala pewnie więcej.
Cytat: qbotcenko w 23 Wrz 2018, 19:52/.../Obstawiam, że pierwsze miejsce (gdyby istniał jakikolwiek ranking ram do poważnej turystyki) zajmą Surly Troll i Ogre, byćmoże Salsa Marrakesh i potem długo, długo nic.../.../Mym zdaniem -"z kretesem" przegrałeś, chyba, na myśli masz liczby sztuk (popularność).B. ładna ta Kona, tej kolor, logo.Jeden z bardziej urokliwych rowerów.(Ino musi ciężkawy.)