Autor Wątek: Rower niebieski  (Przeczytany 13608 razy)

Offline Mężczyzna Prz

• Miasto: Lanckorona
  • Na forum od: 29.07.2018
Odp: Rower niebieski
« 11 Maj 2023, 19:15 »
Ktoś może używa Ortliebów Gravel Pack? Jak bardzo odstają na boki? Jakie inne małe sakwy są warte uwagi?
Nie mogę znaleźć teraz linku, ale kiedyś na niemieckim blogu pewnego ultrakolarza trafiłem na test porównawczy Gravel Packów i Vaude Aqua Front Light i te drugie były lepiej ocenione ze względu na to, że są węższe i można je zwęzić wbudowanymi ściąganymi linkami, gdy Ortlieby są sztywne i trzymają wymiar niezależnie od wypełnienia.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 11 Maj 2023, 19:52 »
Zależy co rozumiesz przez "trochę agresywniejszą jazdę". Ja mam na przednim amortyzatorze uchwyty cargo cage z Decathlona, zawieszone na dwóch zaciskach Topeak Versamount. Przewoże namiot, więc ciężar na jednej stronie około kilograma. Tydzień na Green Velo wytrzymały bez żadnego problemu - nic się nie zsuwało.

To widzę, że warto przynajmniej spróbować. Chciałem uzupełnić zestaw toreb o fork pack i Twoja uwaga o opaskach Topeak uprzytomniła mi, że gdyby nawet oryginalne mocowanie Ortlieba nie trzymało jak należy, to przecież można pokombinować, by jakoś to wzmocnić.

Offline Mężczyzna Elwood

• Od 2009-03-26
  • Miasto: Przystanek Oliwa
  • Na forum od: 07.02.2023
« 22 Maj 2023, 07:42 »
Lada moment te mniejsze będą u mnie.
Będę czekał na jakąś opinię, jak w praktyce zdaje egzamin takie mocowanie na amortyzatorze. Niby podobne rozwiązania oferuje coraz więcej producentów, ale ja mam trochę wątpliwości, czy przy bardziej agresywnej jeździe po dziurach te koszyki nie będą się zsuwać.
Jak przyjdzie zestaw, to Ci pożyczę i sobie przetestujesz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, przez dobę uchodzi za idiotę.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum